Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olciabla

odejście czopu w 31 tygodniu

Polecane posty

Gość olciabla

Witam! Ostatnio byłam 5 dni w szpitalu z powodu twardego brzucha. Góra brzucha robiła mi się twarda jak tylko wstawałam z łóżka. Dali mi sterydy na rozwój płucek u małej, a poza tym kroplówki z magnezem i zastrzyki z nospą, oraz luteinę dopochwowo. Nic to nie dało przez te 5 dni- góra brzucha dalej twarda. Szyjka w dniu przyjęcia miała 2,8cm jak mnie wypisywali to mówili, że na szyjkę to nie wpłynęło, że jest bez zmian (chociaż nie sprawdzili tego na usg, a w badaniu ginekologicznych, które robił inny lekarz- nie przyjmujący do szpitala). Szczęśliwa wróciłam do domu z myślą, że biorąc leki i grzecznie leżąc jakoś zbliżę się do terminu. A tu następnego dnia na papierze toaletowym najpierw za pierwszym razem zauważyłam troche przezroczystego śluzu bardzo gęstego- jak galaretka. Było go mało. Bardziej przestraszyłam się po następnej wizycie w wc, gdzie było tego sporo więcej i miało konsystencje białka jaja kurzego, barwe przezroczysto- żółtawą. Pojechaliśmy na izbę, gdzie to zbagatelizowali. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że szyjka od wczoraj taka sama. powiedział o spoczynkowym trybie życia, przyjmowaniu leków i tyle. żadnych rad na co zwracać uwagę. W nocy znowu zauważyłam na papierze troche tego przezroczystego śluzu o konsystencji galarety. Każda wizyta w wc to stres czy jeszcze coś się pojawi. Najgorsze że mój lekarz prowadzący jak robił mi usg to waga małej wyszła 1800 g, a wieczorem w szpitalu lekarz, który mnie przyjmował stwierdził, że waży tylko 1300g. Stąd mój wzmożony strach przed porodem w najbliższym czasie. Czy któraś z Was dziewczyny miała podobną sytuację z czopem? może wyszedł częściowo i dzięki luteinie jeszcze się troche sytuacja "naprawi"? Ogólnie czekam na jakieś przypadki, ze czop wcześnie odchodził. z niecierpliwością czekam na jakieś informacje!!

Gość gość
na wygląd śluzu może mieć wpływ przyjmowanie luteiny dopochwowo. Jeśli czop nie był zabarwiony krwią i nie masz skurczy to nie ma powodu do obaw. Bez czopa śluzowego możesz jeszcze chodzić pare ładnych tygodni w ciąży.

Gość gość
To luteina tempaku. Czop jest barwy różowawo brązowej.

Gość olciabla
Luteine biorę od kilku ładnych tygodni. Teraz mi tylko zwiększyli dawke. Jak wypływa luteina to jest to białe i lekko grudkowate. A nie przezroczyste i galaretowate. Chciałabym żeby to była luteina :/

Gość gość
Jeśli czop nie jest pod barwiony krwią to możesz spokojnie dotrwać do 36 tygodnia. Obserwuj i w razie czego do skutku jeździj na IP jeśli wyczuwasz ze cos jest nie tak

Gość CzerwonaKokardka
hej ja jestem w 32tygodniu, od 15tygodni biore luteine dopochwowa i caly czas mam taki śluz, czyli ciągnący, przezroczysty lub zoltawy, wiec mysle ze to od luteiny. Także się nie martw :)

Gość gość
To nie był czop

Gość olciabla
To był czop!!! Bo dokładnie tydzień temu urodziłam!

Gość gość
ajajjj:/ i jak sie czujesz? jak malenstwo?

Gość gość
Oj i jak ???

Gość gość
ja już tydzień chodzę bez czopa i nic... w czwartek zaczynam 40 tc i mogłabym już rodzić a tu nic się nie dzieje :(