Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KatarzynaWerytres

MOJA 16 LETNIA CÓRKA SPYTAŁA SIĘ CZY MOŻE JUŻ UPRAWIA SEKS. cO MAM jej odpowied

Polecane posty

Gość KatarzynaWerytres

Powiedziałam, że porozmawiamy o tym później, muszę to przemyśleć, co mam jej odpowiedzieć?

Gość KatarzynaWerytres
No własnie ojciec jej pokazał i ona się boi że obecny partner będzie miał wieksza pałe

Gość KatarzynaWerytres
Podszyw.! Ja naprawdę nie wiem co mam jej powiedzieć

Gość gość
hmm ciezka sprawa, ale jesli pomyslec nad tym to i tak zrobi co ma zrobic. jezeli zwrocila sie do Ciebie z takim pytaniem to oznacza, ze ma do Ciebie zaufanie. na Twoim miejscu nie negowałabym tego. niestety nasze dzieci tez dorastaja i powoli oswajaja sie z takimi rzeczami. porozmawiaj z nia. jezeli ma stałego chlopaka mysle, ze powinnas jej dac "przyzwolenie". jezeli podjela taka decyzje porozmawiaj z nia na temat zabezpieczenia, wyjasnij dokladnie cykl kobiecy. podejdz do sprawy na spokojnie.

Powiedz, że wg prawa może, ale ważniejsze jest to, jest na to gotowa, żeby nie żałowała, jeśli pójdzie z niewłaściwym facetem tylko dlatego, że jej wolno i że koleżanki już to mają za sobą. Zaproponuj jej, że pójdziecie do ginekologa, żeby z nią pogadał o ciąży, o seksie i o antykoncepcji. Wybierzcie jakąś formę, uświadamiaj ją jakie to ważne. I seks, że to nie jest mechaniczna czynność i antykoncepcja. Żeby wiedziała o chorobach zakaźnych, żeby wiedziała, że to nie daje 100% gwarancji, żeby wiedziała, że stosunek przerywany to nie jest dobry pomysł i że za 1 razem też można wpaść (słyszałam o ludziach, którzy myślą, że nie), że podczas okresu można wpaść (dobrze jakby ginekolog też jej to powtórzył). Ale zacznij od spytania jej co już wie, po czym tylko uzupełnij jej wiedzę. :)