Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robić test podwójny po USG genetycznym

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, byłam dziś na usg genetycznym, jestem w 12t4d ciąży, ryzyko trisomii 21 wyszło 1:4000, Wszystkie parametry płodu są prawidłowe. W pt mam możliwość wykonania dodatkowo testu podwójnego. Nie wiem czy powinnam się na niego zdecydować, czy lepiej te 300 zł przeznaczyć na coś dla dziecka. Z tego co wiem, test podwójny nie wykluczy wad genetycznych, jedynie bardziej precyzyjnie określi ryzyko.... Mamy, co radzicie?

Gość gość
a czy na USG wszystko dobrze wyszlo? widze ze test PAPPA robials!! Jesli na USG wszystko ok, i w badaniach tez wszystko ok, to nie ladowalabym sobie glowy stresem. Test podwojny w razie czego mozesz w polowie ciazy zrobic. Przy USG polowkowym wiecej bedzie widac i zobaczysz czys a jakies nieprawidlowosci. Mialam podobnie, po pierwszej nieudanej ciazy. Po prawidlowym USG genetycznym, nie robilam badan bo uznalam ze nie maja sensu.

Gość gość
Na usg wszystko wyszło dobrze, testu PAPPA nie robiłam, gdyż jest on jedna ze składowych testu podwójnego. Na pewno nie mogą zrobić testu podwójnego później, teraz jest na to ostatni moment, później mogę zrobić test potrójny, ale z tego co wiem jest on mniej czuły