Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_ONA______

zgłoszenie zatrudnienia w urzędzie pracy, kiedy

Polecane posty

Gość gość_ONA______

Witam. Mam pytanie jak w temacie. Wszędzie gdzie czytam pisze, żeby zgłosić się w up do 7 dni od zatrudnienia. Tylko że jak ja mam to zrobić, jak urzędy są czynne od 8h30 do 16. a ja pracuję od 9 do 17?? Stąd moje pytanie. Czy mogę zgłosić zatrudnienie wczesniej? Tzn np jutro, a umowę o pracę i pracę mam zacząć od poniedziałku? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Gość gość
w urzedzie pracy musisz miec podpisna umowe ze soba lub jej kopie... ja zglosilam sie po 7 dniach i nic sie nie stalo, nie wiem skad jestes ale u mnie nie bylo problemow, mozesz przedzwonic do urzedu pracy i powiedziec jaka jest sytuacja lub powiedziec pracodawcy ze sie sponisz lub wyjdziesz wczesniej ktoregos dnia bo musisz to zalatwic

Gość gość
ja w ogóle nie musiałam pokazywać żadnej umowy, tylko karteczkę taką do specjalnego pojemnika wrzuciłam

Gość gość
co wy z tymi umowami, już któryś raz to czytam, rezygnacji z bycia bezrobotną raczej nie trzeba uzasadniać umową ja bym poszła przed zatrudnieniem - podała pracodawcę itp.

Gość gość
umowy, świadectwa pracy to są ważne przy ponownej rejestracji

Gość gość
Miałam podobną sytuację i zadzwoniłam, żeby się spytać, co robić. Powiedziano mi, że po pierwsze: umowy nie muszę przynieść osobiście, a po drugie - mogę się wyrejestrować telefonicznie. I tak też zrobiłam.

Gość gość_ ONA_____
hm...w takim razie chyba też tak zrobię i przedzwonię jutro i się spytam. Albo się przejade, nic nie szkodzi. Dziękuję za odpowiedzi. Nie wydaje mi się, żeby umowy były do czegoś potrzebne. Ktoś chce się wyrejestrować, to chyba jego sprawa, jeśli mu zalezy..i można nawet bez umowy:P