Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do znających się na włosach, czy można używać dwóch szamponów jednocześn

Polecane posty

Gość gość

ie? Mam cały zapas seboradinu chyba na rok, bo mam za darmo próbki i mam taki przeciw wypadaniu włosów i przeciw przetłuszczaniu się, czy można stosować je na zmianę tzn myję włosy raz tym a w inny dzień tym czy lepiej dla nich jest stosować jednym ciągiem ten sam?

Gość gość
Absolutnie nie. Najpierw jeden potem drugi. Skora glowy przyzwyczaja sie i wtedy szampon dziala. A jak dwa na raz to skora glowy glupieje.

Gość gość
Oczywiście, że możesz. :)

Gość gość
Ja używam jednego, mocniejszego, dwa razy w tygodniu do zmywania olejów, oraz słabszego, bez slsów, przez pozostałe dni, wszystko z moimi włosami jest ok.

Gość gość
Wlasnie bardzo dobrze robisz,wlosy przyzwyczajają sie do szamponu i odzywki (nie reagują juz tak jak powinny) dlatego dobre sa częste zmiany i bardzo dobrze jednego dnia umyć jednym a następnego drugim.Na zmianę.Jak skóra głowy i wlosy sie przyzwyczaja to szampon i odżywka juz raczej nie działa.

Z tego, co mówiła mi fryzjerka, to nie wolno myć ciągle tym samym szamponem. Z własnych obserwacji zauważyłem, że coś w tym jest :D . Mam jeden "najlepszy" do moich włosów szampon, a co trzeci, czwarty raz myję innym.