Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lacamisanegra

zmiana koloru włosów z farbowanego blondu na brąz

Polecane posty

Gość lacamisanegra

proszę o pomoc: mam farbowane włosy blond, mam już dość tego koloru i chciałabym zmienic go na brąz, zblizony do mojego naturalnego. Jak to zrobić, żeby włosy nie stały sie zielone?

Gość fryzjerka123456
cześć jeśli masz mocno przetrawione końcówki to musisz uważać bo istnieje duża możliwość że kolor wyjdzie np właśnie zielony:( prawidłowo w salonie fryzjerskim powinno wykonać sie prepigmentacjie jest to dołożenie ciepłych(złotych) pigmentów do włosów zanim nałożysz ciemną farbę,ale wnioskuje że chcesz zrobić to sama w domu? więc może być różnie , prepigmentacji sama nie zrobisz więc żeby zmniejszyć szanse na zielone włosy zabezpiecz końce przed farbowaniem odżywka w spreju najlepiej wyrównującą wygładzająca, i proponowała bym je przyciemniać stopniowo żeby włosy dostawały coraz ciemniejszy pigment a nie z b.jasnych od razu na ciemne.pierwsze kolory po przyciemnieniu będą ci się też szybciej spłukiwały , proponuje zacząć od ciemniejszego niż masz o np 2 tony i dopiero za jakiś czas na ciemniejsze znowu

Gość lacamisanegra
dziękuję Ci bardzo za pomoc :) moje naturalne włosy to ciemny blond wpadajacy w jasny brąz. Kiedyś próbowałam nałożyć brąz i właśnie zielony wyszedł, niestety. Czyli teraz proponujesz nałożyc np. ciemny blond? A co masz na myśli mówiac o zabezpieczeniu odżywką?