Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kompleksy męża i moja duża wypłata.

Polecane posty

Gość gość

Otóż jak się poznaliśmy to mąż zarabiał więcej ode mnie - duuuużo więcej. Z biegiem lat się to nie zmieniało. Potem zdecydowaliśmy się na dziecko. Urodziłam i po macierzyńskim poszłam na 2,5 roku wychowawczego. Po wychowawczym złożyłam w pracy wymówienie, bo wiedziałam że w tej firmie utknę i nie będę miała możliwości rozwoju. i trafiła mi się praca, gdzie nie zarabiałam dużo, ale zdobyłam doświadczenie i po roku zmieniłam firmę. teraz potrafię zarobić 7-8 tysięcy przy dobrym miesiącu. i okazuje się że to jest problem dla mojego męża. zaczął mi dogryzać, że jestem karierowiczką,że zaniedbuję dom i rodzinę. ale jak byłam na jego utrzymaniu to mi nie raz wydzielał kasę i mówił że może bym się wreszcie wykazała że potrafię zarobić. i okazało się, że potrafię i to nawet w niektórych miesiącach 2 razy tyle co on. i jak się okazuje to go boli. nie wiem ale chyba ma jakieś kompleksy, bo jak nie zarabiałam to było źle. a teraz zarabiam więcej od niego i też źle, bo on pracuje tyle lat w jednej firmie i jego nikt nie docenia. nie mam już do niego siły :O

Gość gość
wydzielaj mu pieniadze i mów mu ,że ma się wykazać .

Gość silver_arowana
Rób swoje! Możliwe, że zaburzyłaś wyobrażenie Twojego męża o harmonii w związku, ale lepiej, żeby miał u boku silną kobietę niż kogoś przewidywalnego i nudnego. Jeśli dobrze się zorganizujesz, znajdziesz czas na życie rodzinne i zawodowe. Trzymam kciuki :D

Gość gość
ale ja się nie zamierzam organizować. do tej pory wszystkie obowiązki domowe spoczywały na mnie, bo nawet jak pracowałam to pracowałam na miejscu, więc 15 minut po wyjściu z pracy byłam w domu. a mąż dojeżdża codziennie 1,5 h w jedną stronę i wracał zmęczony. tyle, że moja obecna praca wymaga dyspozycyjności na telefonie przez 24h, bo mogą być problemy i muszę odebrać i załatwić sprawę, więc niech on teraz pomaga więcej w domu, a nie tylko czeka żebym go obsłużyła. wydzielać mu pieniędzy nie muszę, bo on ma swoją pensję i robi z nią co chce - odkłada na czarną godzinę. ja robię zakupy spożywcze, on robi opłaty i tyle.