Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem chora psychicznie?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mam dość poważny problem: ciągle chcę, żeby inni mnie podziwiali lub mi współczuli. Marzę o tym, aby wszyscy moi bliscy poumierali, abym sama uległa wypadkowi, ciężko zachorowała, tylko po to, by inni mi współczuli. Czy ktoś takie coś zna? Wiem, że to jest straszne i egoistyczne. Nie jem i wychudłam, aby zwrócić na siebie uwagę, mało sypiam, aby wyglądać na bladą i chorą...jakoś ciąglę coś robię, żeby zwrócić na siebie uwagę. Mam 25 lat, jestem po studiach, mam dobrą pracę, ale całe życie marzyłam tylko o tym, żeby się wyróżniać, być inną, nosić jakiś ciężki los.Chyba jestem głupia...bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
zgłoś sie do lekarza i powiedz mu dokładnie to samo co tu napisalas

Gość gość
Obawiam się że cierpisz na Zespół Münchhausena

Gość gość
jesteś bardzo chora:o

Gość gość
popprstu jeses pierdolnieta egoistka

Gość gość
Nie jest egoistką tylko jest chora. Poczytajcie sobie o Zespole Münchhausena

Gość gość
ok poczytam, sory, ale mnie to wkurzylo skoor tylko myslisz by innych ranic, to nie jest dla bliskich mile i fajne, to ich boli a ty masz to gdzies, oni cierpia bardziej przez ciebie nic ty przez swoja przypadlosc:)

Gość gość
nie uzalaj sie nad soba

Gość gość
Bardzo Wam dziękuję za słuszne uwagi. Jestem świadoma tego, że jestem chyba straszną egoistką, mając takie myśli. Jednak nie cierpię z pewnością na zespół munchhausena, nie chodzę do lekarzy/szpitala i nie symuluję chorą. Po prostu chcę cierpieć, z powodu choroby lub śmierci bliskich osób, zazdroszczę osobą ciężko chorym i myślę sobie, dlaczego mnie takie coś nie spotyka, dlaczego cierpią ci który nie chcą. Wiem, że to brzmi dziwnie...

Gość gość
Wygląda to tak jakbyś miała kiedyś spooory deficyt uwagi od rodziców albo coś w tym stylu. Nie jesteś chora psychicznie, ale radziłabym wizytę u psychologa - na pewno coś się za tym kryje, warto się zainteresować, żebyś mogła potem budować normalne relacje z ludźmi

Gość gość
Przestań jeść snickersy.

Gość gość
nie jestes chora, czasem tak jest ze chcemy ranic innycch, chyba brakowalo ci kiedys uwagi i uczucia od rodzicow:)

Gość gość
mysle ze ma zal do kogos, cos stalo sie w przeszlosci, napewno cos musialo byc co odbilo sie na psychice i stad takie zachowanie:) psychoterapeuta pomoze:)

Gość gość
chyba mam obsesje

Jeśli borykasz się z problemem, który odbiera Ci radość i jest ponad Twoje siły? Gorąco polecam : psychorada.pl/aff/aneta20/ Profesjonalni psychologowie i psychiatrzy udzielają pomocy przez internet. Naprawdę warto