Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kazda rozmowe obracam w zart

Polecane posty

Gość gość

mam taki sposob bycia ze np. jak rozmwawiam z kims to wszystko obracam w zart.Ze wszystkiego zartuje. Sa sytuacje , osoby ktore wymagaja powagi. czy ja jestem dziecina?

Gość gość
No wiesz...to zależy..jeżeli robisz sobie jaja z pogrzebu to raczej i dziecinna i bezczelna...

Gość gość
wiadomo ze w takich sytuacjach to nie.

Gość gość
nie życze sobie abyś przyłaził do mnie do domu!

Gość gość
no to podaj konkretny przyklad , bo napisalas tak ogolnikowo, ze nie wiadomo co Ci odpisac

Gość gość
np. nie dawno bylismy i rodzicow meza. mieszkaja w domku. i byl wieczor, zalozylam bluze bo bylo mi zimno. tesciu pyta sie co jak tak ubrana a ja bo w piecu nie napalili.( maja centralne). wiadomo ze w rozmowie to inaczej wyglada. ze kazdy sie smieje jak cos powiem.

Gość gość
jesli ktos ccie dobrze zna to na pewno zrozumi twoje zarty. moze nie zartuj tak przy obcych bo moga cie zle odebrac

Gość gość
ja wlasnie zartuje tylko przy swoich. przy obcych nie mam takiej smailosci bo niwiem jak odbiora moje zachowanie.

Gość gość
To mechanizm obronny. Mało kto zdaje sobie sprawę, że żart, ironia, sarkazm to rodzaje reakcji obronnych wywoływanych podświadomie w konfrontacji z wypartym problemem w kontaktach międzyludzkich.