Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie to zaburzenia

Polecane posty

Gość gość

Syn skończył 3 lata i coraz bardziej dochodzę do wniosku ze cośz nim nie tak. Nawet nie wiem jak ddokładnie opisać jego zachowanie - są takie momenty wciągu dnia ze wpada w taki dziwny amok - np biega tam i z powrotem, wystawia język z buzi, zaciska pięści, macha rękami, widać że jest myślami gdzieś w swoim świecie, nie słyszy co do niego mowie; w ogóle jest dzieckiem które słabo reaguje na to co mówimy - nie wiem czy celowo ignoruje nasze pytania czy one do niego nie docierają, często musze kilka razy powtarza i w końcu podejść do niego i w oczy mu powiedzieć. Co do jego zachowań, to jeszcze jedno mi się nie podoba - wiesza się po mnie, bodzie mnie głowa, skacze po mnie, czasami tak mocno zaciska piąstki ze mocno mnie szczypie ale chyba nieświadomie, jak jest podekscytowany to zaciska pięści, zaciska zęby

Gość gość
Idź z nim do neurologa, bo objawy są niepokojące jak na 3 latka.

Dokładnie, do neurologa. Naprawdę nie chcę cię martwić, ale mi to na autyzm wygląda, lub na początek zespołu aspagera. :( Nie chcę stawiać diagnoz przez internet, bo się nie da, a po drugie jestem laikiem. Neurolog rozwieje wszelkie wątpliwości. 3mam kciuki za twojego synka, oby był zdrów.

Gość gość
Moj takiej kolby dostaje po slodyczach lub slodkim napoju,mowie serio.... I tak.jak piszesz,jakby go jakis amok ogarnal....nic nie dociera i ma taki glupkowaty wyraz twarzy,ni to irobiczny usmiech,ni to...sama nie wiem...Od razu rozwieje wszelkie domysly kafeteryjnych doktorek,synek rozwija sie bardzo dobrze,zaczal mowic(mowic,nie gaworzyc czy sylabizowac)przed rokiem,na nocnik wolal w wieku 16 m-cy,zdaniami mowil ,jak mial 1,5 roku....wiec prosze mi tu z autyzmem nie wyjezdzac....

Gość gość
To ja autorka, syn nie ma innych niepokojących objawów. Poza tymi akcjami to normalne dziecko, wyróżnia się troszeczkę tym ze ma doskonała pamięć.

Gość gość
Zawsze mozesz dla spokojnosci sumienia podpytac pediatre,ale nie ma co schizowac,tutaj ,co drugie dziecko diagnozowane jest jako autystyk :-P .A zapomnialam dodac,ze moj tez ma 3 lata,moze to jakies ,,rozwojowe" ?