Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy coś mi grozi

w budynku obok trwa rozbiórka ocieplenia z płyt azbestowych

Polecane posty

Gość czy coś mi grozi

panowie w białych kombinezonach i maskach pakują płyty do worów, czy powinnam zamknąć okna?

Gość gość
a twoj dom niby co zawiera ? tez mieszkasz w azbescie tak jak wszyscy w blokowiskach

Gość czy coś mi grozi
ale podobno przy rozbiórce lub katastrofach budowlanych ucieka do powietrza jakiś pył z tego azbestu, a jak się tego nie rusza to nic się nie dzieje :(

Gość gość
niestety rozbiórka budynku z azbestu i sama utylizacja azbestu to duże zamieszanie. Azbest jest bardzo szkodliwy. Przy usuwaniu azbestu trzeba mieć specjalne ubranie i maskę na twarz. Podczas usuwania azbestu wydobywa się z niego szkodliwy pył. Ja na wiosnę pozbyłem się azbestu z budynków na wsi. U mnie azbestu było bardzo dużo. Sam nie znalem się na tej robocie więc do rozbiórki zamówiłem firmę http://korab.pl/ Oni szybko sobie poradzili z rozróbką i załadunkiem i utylizacją tego dziadostwa. Polecam ich do takich ciężkich prac.

Gość gość
Ojej wszystko powinno być odpowiednio zabezpieczone. Nikt nie powinien narażać mieszkańców. U nas radzila sobie z tym firma www.tartakprzewozny.eu i nie było takich problemow, zeby cos nam pyloilo kurzylo sie itd

Gość gość
ja mialam tez przygody z rozbiórką budynku, ale wtedy wspolpracowalismy z firmą www.el-kop.pl - ja na twoim miejscu zamknelabym te okna... dla wlasnego dobra. lepiej dmuchać na zimne.