Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goska90

Czyzby liczba zainteresowanych osob na Allegro malala ?

Polecane posty

Gość Goska90

Od miesiaca wystawiam markowe ubrania (wiekszosc nowych , takze uzywanych stan idealny) na Allegro, ale zauwazylam, ze zainteresowanie jest male mimo niskich cen. Moje rzeczy zawsze cieszyly sie duzym zainteresowaniem, po 1-2 tygodniach nie zostalo nic. A teraz ? Czy inni sprzedawcy maja takze takie odczucie ? Prosze o opinie. Pozdrawiam

Gość lanser
a czy zwróciłaś uwagę ile kiedyś było aukcji a ile jest teraz ? a czy wzięłaś pod uwagę że szata graficzna się zmieniłą diametralnie przez co jest kopią ibeja. jeśli ktoś lubi taki wygląd to kupuje tam bo tam było tak wcześniej a dwa tam jest większy wybór. no i najważniejsze wiesz co to strefa marek ? jak tam wystawisz to się będzie sprzedawało nawet z liczbą odwiedzin zero :D

Gość lanser
poza tym każdy już się nauczył że te prawie idealne ubrania to wybrane szmaty z ciucholandu, nie twierdzę że ty takie sprzedajesz ale 90% osób z takim opisem wygrzebuje je z kubła nie zawsze pierze i sprzedaje jako prawie nowe i własne, to nic że przeważnie maja rozmiary od xs do xl. jak sprzedasz to zoabczysz jeszcze jedno zaskoczenie nie wiem ile wynosi prowizja ale w ciuchach strasznie wzrosła do tego co było kiedyś czyli 4% niezależnie od kategorii.

Gość Goska90
Mozliwe, ze tak jest. Moje ciuchy sprzedaje zawsze po 1-5 razach noszenia (te uzywane). Zadne nie pochodza z ciucholandu. A strefa marek ? Hmm moze jednak sprubuje

Gość gość
pogoda się poprawiła więc ludzie wychodzą z domów

Gość lanser
raczej nie spróbujesz :D nie rozumiesz co to jest to zdanie to była ironia tam sprzedaje allegro i zaprzyjażnione firmy, reklamy tego atakują ze wszystkich stron, oferty wyświetlane sa zawsze u góry przez to twoich aukcji 99% ludzi w ogole nie widzi. kiedyś aukcje były posegregowane wg czasu do końca teraz masz strefę marek u góry i resztę posegregowaną np. wg trafności to taki parametr który znowu ma promować strefę marek. założ temat na allegro to ci wytłumaczą o co chodzi mnie się nie chce za dużo pisania. wywal szmaty to więcej zapłacisz za ich wystawianie albo daj ogłoszenie na gumetree czy innym portalu z ogłoszeniami tylko omijaj ten należacy do allegro bo tam cie orżną tak samo jak na allegro.

Gość Goska90
Hej napisales `jak tam wystawisz`Sprawdzilam, nie da sie.

Gość Joanna Gra
Liczba użykowników Allegro i zawieranych transakcji wcale nie maleje. Czasem trudno coś sprzedać, bo konkurencja jest coraz większa. Ja od lat sprzedaję właśnie na Allegro i to z bardzo dobrym skutkiem. Jak chcecie się dowiedzieć co zrobić, by Wasze aukcje były bardziej atrakcyjne dla kupujących zapraszam na mojego bloga www.dajepozytywa.pl Podpowiem też jak oszczędzić na wystawianiu przedmiotów ;)