Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robila ktoras zabieg kwasem migdalowym 20%

Polecane posty

Gość gość

Jakie efekty?? Bardzo szczypie?? Sama w domu czy u josmetyczki?? Ja zakupilam gotowy zestaw 20% kwasu stosowalam juz na mala blizne na brzuchu ale na buzie sie strasznie boje ze bedzie szczypac..

Gość gość
Tak ja na jesieni byłam u kosmetyczki na eksfoliacji kwasami, niestety stężenia nie pamiętam. Przy pierwszej aplikacji nieco szczypało i miałam lekko zaczerwienioną buzię,ale po kilku zabiegach naprawdę było widać efekt. Kwasy polubiłam i na pewno będę robić raz w roku taką serię zabiegów ;) Kosmetyczkę mam zaufaną więc jeśli masz obawy, możesz udać się do http://www.studioangel.pl/ w domu nie radze eksperymentowac… chyba,ze masz wiedzę na ten temat.

Gość gość
Taki kwas nic nie boli ,ja nic nie czuje i skóra mi sie nie łuszczy.Nawet latem można go robić jednak ja uważam ze lepiej poczekać do jesieni,każda skóra jest inna i byc moze twoja bedzie reagować nadwrażliwością.Pamietaj ,ze jesli potem nie będziesz zabezpieczać skory przed słońcem to moga ci sie zrobic przebarwienia.Nie powinny po tak słabych kwasach ale moga,krem z dużym filtrem trzeba nakładać na twarz i żadnego opalania.Ja nie czuje nic jak nakłada mi sie migdał.

Gość gość
Nawet nie mam zaczerwienionej twarzy.Kosmetyczka najlepiej jak ci to zrobi ale taka,ktora sie zna i można jej zaufać.

Gość gość
Miałam robione zabiegi z kwasem migdalowym, ale 40% i nic mi się nie łuszczyło i tak miało być. Nie po wszystkich kwasach skóra się łuszczy. Najważniejsze, że miałam po nim ładniejszą cerę, poznikały pryszcze, przestała się tak mocno świecić, trochę się nawet rozjasniły przebarwienia po wyciskaniu. Nawet zauważyłam, że skora jest bardziej nawilżona. Ten kwas, ktory akurat miałam można mieć robiony cały rok. Polecam salon www.beautypremium.pl

Ja akurat nie miałąm zabiegu kwasem migdałowym, ale miałam salicylowym - po jego nałożeniu bardzo piekło, potem skóra była zaczerwieniona, a przez kilka kolejnych dni skóra się łuszczyła i to dość mocno. Ale za to po kolejnych seriach łuszczenie było już znikome.