Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cieranżówka

Właśnie byłam na wizycie w Iatrosie przed planowanym cc

Polecane posty

Gość Cieranżówka

Właśnie byłam na rozmowie konsultacyjnej w Lecznicy Położniczo-Chirurgicznej oprowadzał nas anestezjolog Andrzej Ostaszewski i mam bardzo pozytywne wrażenie. Facet ciepły, empatyczny, sympatyczny i pełen zrozumienia. I tak mnie naszła refleksja... nie mam super dużo kasy, ale uzbierałam sobie na ten poród bo miałam taką możliwość.. strasznie szkoda, że nie każdy ma możliwość wyboru.. Któraś z Was drogie panie rodziła w Warszawie prywatnie przez cc? Jeśli tak to gdzie? Niby mogę jeszcze iść do Medicover i Damiana ale jakoś ten Iatros mnie uspokoił. W Damianie za to chyba upadli na głowę bo w cenę porodu nie wchodzi pobyt w szpitalu i opatrunki itp rzeczy, przynajmniej trak mi oznajmiła Pani w recepcji. Płacisz 9500 a jeszcze Ci za gazy i waciki każą dopłacać... to już przegięcie

Gość gość
Wypowie się ktoś? A i jeszcze jedno pytanie, czy słyszałyście może o Hyalobarrier gelu przeciw zrostom po zabiegach chirurgicznych? Czy ktoś stosował?

Gość gość
halo halo :)

Gość gość
Tutaj tylko matki polki :) im bardziej sie nacierpiala im bardxiej posrala i im bardziej pekla jej p***a ta wieksza bohaterka. Ja mialam cc na zyczenie za darmo ( nie w Polsce) super sprawa zero stresu . Matka nie umordowana - dziecko nie umordowane , czego chciec wiecej.

Gość gość
Ja mam tak samo, zbieram na CC w prywatnej klinice - generalnie dzieci chwilowo nie planuje - mam 24 l ale jakby się przytrafiło to nie chce rodzić SN albo mieć CC po próbie SN - chce przyjśc wspaniała i wypoczęta bez skurczów i bólu. Panicznie się boję porodu - swoją droga to jeden ginekolog powiedział mi że poród przez CC planowany i rozpoczęty przed akcją porodową to zupełnie inny komfort niż po nieudanej próbie SN.

Gość gość
10 tys za poród? szok... dziecko to niezły luksus... to ja wolęmieć PSA :)

Gość gość
:) Dzięki za odzew już myślałam, że nikogo temat cc nie interesuje ;) ja nawet przez chwilę nie myślałam o cn z kilku powodów: nerwica lękowa z atakami paniki, rwa kulszowa i strach ogromny przed porażeniem mózgowym, wadami wynikającymi z niedopatrzenia lekarza podczas sn i co najgorzej się boje to, że będzie konieczne cc a mi go nie zrobią bo akurat anestezjolog się zapodzieje, albo nie bo nie.. za dużo tego się naoglądałam w tv

Gość gość
Chciałabym , żeby każda babka miała taki wybór i nie musiała wydawać oszczędności życia na cc.. pewnie dałoby się to załatwić, w sumie miałabym nawet bez problemu zaświadczenie od ortopedy, ale boję się, że pójdę rodzić i mi go nie uhonorują bo nie..

Gość gość
Też wolałabym wydać te 10 tys na coś innego ale jak trzeba to mój spokój ducha i zdrowie malucha jest najważniejsze :)

Gość gość
Ja byłam kilka razy w Polskich szpitalach i mówię zdecydowane nie - wolę prywatny bo jest tam poprostu czyściej ładniej i przyjemniej - ludzie zachwoują się jak ludzie - po ludzku. Kasa nie gra roli poród to jest moment zero i w żadnych wypadku nie chce mieć problemów zdrowotnych później.

Gość gość
:) No warunku są super tam gdzie byłam, znaczy nie jakieś porody dla vipów ale czysto, ładnie, przytulnie i przede wszystkim wszyscy są mili, pomocni i uczynni a nie drą ryja jak w zwykłym szpitalu. Oczywiście wszystko się jeszcze okaże ale... raczej będzie miło i w miarę mało stresowo (na ile się da iść na operację z małą porcją stresu ;) )

Gość gość
Dla porównania 2 lata temu miałam wycinany wyrostek w szpitalu Brudnowskim... syf kiła i mogiła.. tragedia

Gość gość
po co wam te dzieciory? nosić brzuch 9 miesiecy potem płacić $$$ zza poród i potem wychowanie i wydatki... nie lepiej podróżować? imprezować? czytać ksiązki, rozwijać się ? :)

Gość gość
po zabiegu zanim mi dali przeciwbólową kroplówką a jak już nie działało znieczulenie, kazali mi samej przechodzic z łóżka do łóżka!!! a ja wyłam z bólu bo zapomnieli mi dać leku przeciwbólowego na czas. Już nie mówiąc o tym , że nie było zapalenia a mnie wzięli na operację

Gość gość
Ja się ciągle rozwijam dziecko mi w tym nie przeszkodzi bo będzie też miało ojca :D A tak serio.. dziecko to dziecko jedni chcą je mieć a nie mają, jeszcze inni mają a nie chcą.. mi się trafiło bo sama bym się pewnie ze strachu nigdy nie zdecydowała, ale teraz ciesze się bardzo :D

Gość gość
Urodziłam w Iatrosie tydzień temu. I z całego serca polecam jeśli ktoś może wydać tyle kasy. Każdy bardzo miły, uczynny. Dla dzidziusia każdy delikatny, spokojny. Dr Ostaszewski i dr Pazio są mega. Znieczulenie jak dr mówił nie bolalo a ja tak sie tego balam:)) a CC zrobione po mistrzowsku:)) oboje doktorzy przychodzili, rozmawiali, tłumaczyli, mieli dla nas czas. położne tez super. Potrafię bez problemu przystąpić dziecko do piersi, najada się, moje sutki nie cierpią. Położna stała przy mnie jak karmilam i uczyła, poprawiała, pilnowała żeby było dobrze, wszystkie mile, uśmiechniętej i naprawdę pomocne i miały dla nas czas. Maz był non stop z nami, wychodził tylko na papierosa:)) mimo ze jesteśmy z Warszawy mógł spokojnie z nami nocować:)) to było bardzo komfortowe. Mogliśmy cały czas cieszyć się razem. Mam cudowne wspomnienia. Maluszek spokojny, może dlatego ze koszmaru szpitalnego nie przechodził tylko miał jak w domu. Następny poród tez tam, absolutnie nie pójdę do szpitala. Warto zapłacić. Moja siostra rodziła w szpitalu miała o płaconego tylko lekarza, CC zrobił dobrze i zastrzeżeń nie ma jednak ze szpitala wyszła z depresja, smutna, załamana, karmić nie potrafiła, mała się cały czas darla bo głodna a moja siostra chciała piersią karmić. W domu skorzystała z poradni laktacyjnej i karmiła w końcu do roku czasu. Jednak pobyt wspomina strasznie, mówi ze to było traumatyczne, położna nawet okularów jej podać nie chciała. Bardzo się cieszyła ze mam możliwość urodzić prywatnie. Miałam cudowny poród w klinice Iatros i cudowna opiekę.

Gość gośćaga
Za 13 dni mam CC w Iatrosie. Zaktualizuje wątek :)

Gość gość
Aga i jak? Ja właśnie szukałam miejsca w którym na życzenie robią cc, najpierw myślałam ze w medicoverze robią- ale dzisiaj zostałam uświadomiona, ze muszę mieć medyczne wskazania, to zrezygnowałam bo jak już mam płacić 9 tysięcy za poród naturalny to dziekuje. Jak wyglada termin porodu w iatrosie? To jest ten planowany? Jak to w praktyce wyglada? Czy ktg tam jest w cenie porodu czy trzeba dopłacać, czy może można isc w ogole gdzie indziej zrobic ktg a tam tylko na poród?

Gość Taka nie inna
Serio w medicover robią cesarkę tylko ze wskazań ? Tak Ci powiedzieli ? Dziewczyny jeszcze jakieś doświadczenia na temat cc w Iatros i Medicover? Dzielcie się proszę. Możecie również napisać ile Wam w sumie wyszło i czy trzeba za coś dopłacać ? Kiedy najpóźniej można się zgłosić celem kwalifikacji na planowane cc? Czy ktoś mógłby się bardziej wypowiedzieć na temat terminu cc na 2 tyg przed planowym i tych zastrzykach w iatros? Czy one są w cenie, są bezpieczne? Ktoś na jakimś wątku mówił ze w publicznym szpitalu tez są stosowane

Gość gość
Tak, serio. Rozmawiałam z panią przez telefon i powiedziała, ze muszę mieć medyczne wskazania, inaczej nie da rady. Dzwonili do mnie jeszcze później ale powiedziałam ze rezygnuje bo chce mieć cc a u nich nie można. O iatrosie chetnie tez się dowiem więcej, rozmawiałam już z dr ostaszewskim stamtąd, zaprosił mnie żebym przyjechała zobaczyć i porozmawiać. Moge dać znac jak się czegoś dowiem! Przez telefon mi przekazał tyle, ze pobyt 3 dni jest w cenie i wszystkie zabiegi tez z tego co zrozumiałam. W końcu za coś płaci się te 9 tys

Gość gość
W medicover tobia cc na zyczenie ale trzeba jeszcze doplacic extra za to, cos chyba 1500zl. Mnie czeka nastepny porod w Iatosie, jedna opinie juz tu kiedys zostawilam. Noi teraz tam wracam, juz za miesiac :) mimo ze mieszkam blisko szpitala medicover, spacerem bym mogla isc to bede jechac na targowek, warto tam.

Gość Shila84

Hej i jak cv w Iatros? Nie wiesz czy z cukrzycą ciążową też tam przyjmują?