Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmamamamh937812

Czy jak szczepię 5w1 to MMR jest za darmo czy też płacę?

Polecane posty

Gość gośćmamamamh937812

Szczepienie w 13-14 miesiącu, czyli MMR. Zdecydowaliśmy się na 5w1 i w schemacie jest, że czy 5 czy 6w1 czy standartowe bezpłatne, to zawsze jest MMR. czy płaciłyście za te szczepionkę?

Gość gość
Nie rozumiem o co ci chodzi. Przecież MMR to zupełnie inne szczepienie niż 5w1 czy 6w1, na inne choroby, w innym czasie. Co ma jedno do drugiego? Nic.

Gość buolopomidoro
ha, jak zwykle nie odpowie p***a tylko sie wymadrza. zaraz zacznie swoja litanie o szkodliwosci szczepien... najlepiej zapytac wczesniej, roznie bywa w przychodniach. ja juz nie pamietam.

Gość gośćtu autorkamamama
Ok, czy ktos mi odpowie czy mam wyskakiwac ze stówki?...

Gość gość
halo halo

Gość gość
tu autorka, tamto to podszyw. Czy ktoras mama szczepi 5w1 i za mmr placila?

Gość gość
szczepienia skojarzone czyli 5w1 lub 6w1 są płatne. Z tego co patrzę po kalendarzu szczepień to MMR jest podawane w jednej szczepionce (nie ma kilku wkłuć) jako bezpłatne szczepienie. Nie ma tu opcji szczepienia 5w1 czy 6w1.

Gość gość
Nie wymądrzam się tylko fakt stwierdzam - to czy wcześniej brało się płatną szczepionkę na inne choroby nie ma wpływu na refundację MMR. MMR jest bezpłatna. Chyba że chcesz jeszcze zaszczepić na ospę wietrzną. Najlepiej mieć ze sobą te 4 stówy.

Gość gość
szczepionka na ospę wietrzną jest bezpłatna dla dzieci uczęszczających do żłobka. To tak informacyjnie. :)

Gość gość
Szczepionie MMR jest darmowe, chyba że chcesz zaszczepić Priorixem - wtedy musisz go kupić w aptece.

Gość gośćfgsd
Jesteś pewna, że chcesz dziecku przyłożyć 5 różnymi patogenami za jednym zamachem? Jak jesteś pewna, że dziecko sobie poradzi to proszę bardzo. Twoje dziecko. Ja bym nie szczepiła. Mnie namawiano na MMR jak wchodziła. Jeszcze nie było negatywnych opinii na temat szczepionek zintegrowanych, no bo skąd jak to dopiero były początki. Nie dałam się naciągnąć na 100 zł. Wtedy to było tak jak dzisiaj 300. Mam córkę, więc na świnkę jej szczepić nie musiałam, bo świnka jej na płodność nie zaszkodzi, na odrę jest szczepionka w kalendarzu szczepień, a na różyczkę i tak dziewczynki są później szczepione. To po co mam kupować MMR? Gdybym miała teraz małe dziecko to również szczepiłabym je pojedynczo.

Gość gość
ok 200 zł

Gość gość
O brawo, gdzie powyższa osoba dostanie osobne szczepionki na odere- swinkę - różyczkę. :O Ludzie co za bzdury piszecie. Kobieto pojęcia nie masz. Po pierwsze mmr jest obowiązkowe i niepłatne, po drugie "później dziewczynki są szczepione" ALE kolejną dawką, a jedynym powikłaniem świnki nie jest męska niepłodność. Debilka z ciebie totalna.

Gość stffga
12:24 Na jakiej [podstawie takie COŚ jak ty myśli, że jest mądrzejsze od lekarzy? Kim jesteś z zawodu? Kurą domową?

Gość do1224
Nie rozumiesz istoty rzeczy. Nie zależnie czy dziecko dostaje szczepionkę zintegrowaną czy nie i tak dostaje tyle samo "patogenów", przy zwykłej szczepionce po prostu w 3 wkłuciach tego same dnia, minuta po minucie.