Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinkaaa4862

Kolega chce czegoś więcej

Polecane posty

Gość karolinkaaa4862

Jakiś czas temu odnowiłam kontakt z kolegą, którego poznałam w czasach liceum. Ja mam 23 lata, on 24. Okazało się, że źle z nim było, miał lekką depresję, no to go pocieszałam (to wszystko przez internet). Potem zaczęliśmy dodatkowo rozmawiać na inne tematy; on studiuje interesujący kierunek i pytałam go o jakieś interesujące rzeczy. Jakiś czas później pojechałam na "wakacje" do jego miasta. Mam tam bliską przyjaciółkę i spędziłam u niej w domu kilka dni podczas których widziałam się między innymi z tym kolegą, niech będzie Rafałem. Kiedy przyjaciółka musiała wrócić do intensywniejszej pracy Rafał zaproponował, żebym nocowała u niego na co zgodziłam się prawie od razu. No i mieszkałam trochę u niego (nic nie zaszło oczywiście) i wróciłam do domu... tylko on zaczął chcieć czegoś więcej. Od tego czasu jeszcze kilka razy byłam w Poznaniu w tym dwa razy u niego nocowałam. Za trzecim razem kiedy przyjechałam i poinformowałam go, że będę spała u przyjaciółki to zrobił się zdziwiony i smutny, mimo że mnie nawet wcześniej nie zaprosił. No błagam! Mam mu się wbijać na chatę bez żadnego zaproszenia ani nic? Jak wyszliśmy gdzieś razem to ewidentnie szukał kontaktu fizycznego, bardzo dyskretnie, oczywiście (nie miał nigdy dziewczyny i jest niesamowicie nieśmiały), ale jednak... i to mnie rzecz jasna zaczęło drażnić. I teraz mam problem. Z jednej strony wiem, że błędem było zatrzymywanie się u niego i więcej tego nie zrobię, ale z drugiej on już w to wpadł, a że ma depresję, to nie wiem jak zareagowałby na moją jasną odmowę (niczego jeszcze nie zaproponował). Co mam robić? :(

może po prostu porozmawiaj, jeśli zrobisz to delikatnie wyadaje mi się ze powinnno byc dobrze mimo jego depresji ... jeszcze pytanie czy Ty masz swoją druga połówkę?

Gość gość
najlepiej zerwij z nim kontakt dla jego dobra nie oferuj przyjaźni, bo tylko go tym zranisz utnij kontakt powiedz, że widzisz co się dzieje i nie chcesz w to brnąć dalej

Gość gość
Pamiętaj, że jak on się zakochał, to jego problem. Możesz mu pomóc, ale nie kosztem siebie. Jeżeli ty nie chcesz czegoś więcej to daj jasno do zrozumienia. Jeżeli nie jesteś pewna, to się wyłgaj udając głupią, że obiecałaś koleżance i tak tam pierdołki.

Gość karolinkaaa4862
@akna1 - nie mam i właśnie dlatego jeżdże do Poznania. Jest tam jeden chłopak, który bardzo mi się podoba od jakiegoś czasu. Wyjazdy przyniosły efekt, bo on też już trochę zaczął się za mną oglądać. Ten Rafał o niczym nie wie. Jak u niego jestem, to nie spędzam z nim całego czasu. @gość dziś - ale on sam szuka ze mną kontatku i mówi, że jak ze mną porozmawia, to potem się czuje lepiej. Widać po nim, że uważa mnie za bardzo bliską osobę, niestety ja nie mogłabym czegoś takiego o nim powiedzieć... @ gość dziś - no tak, ale on niczego nie powiedział! On jest przekonany, że ja niczego nie zauważyłam i jeśli mu to powiem, to przecież poczuje się upokorzony... Już sama nie wiem. :o

Gość karolinkaaa4862
up