Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadmiar czasu wolnego

Polecane posty

Gość gość

Witam Was. Poszukuję inspiracji, pomysłów czy jak to nazwiecie. Otóż z racji wakacji ja i moja przyjaciółka mamy dużo czasu wolnego. I zauważyłam, że w nasze spotkania wkradła się rutyna co jest bardzo złe. Zwykle albo spacerujemy z moim nieogarniętym psem albo siedzimy przy komputerze i oglądamy coś na youtubie albo słuchamy muzyki. Obie zawsze mówimy "zrobiłabym coś szalonego"...tylko co? Nigdy nie wiemy... Ona nie lubi oglądać filmów, ja nie przepadam za jazdą na rowerze, mieszkamy w małym miasteczku, więc rzeczy typu teatr czy zwiedzanie też odpada. A ile można chodzić po sklepach? Znam już wszystkie wystawy na pamięć. Pomyślałam o jakiejś wspólnej działalności, no wiecie, typu blog, ale w sumie już kiedyś próbowałyśmy i nic nie wyszło. Obie interesujemy się makijażem, ale na youtubie już jest tego pełno, więc bez sensu. Macie jakieś pomysły na kreatywną działalność, która zajęłaby nam letnie popołudnia?

Gość gość
kupcie rzeczy do wyrobu wlasnej bizuterii, nieduzy wydatek a zajecie na dlugi czas

Wolontariat. Robicie coś co zajmuje czas, poznajecie różnych ludzi, pomagacie, uczycie się przy tym dużo, zawsze to ładnie wygląda w CV. Albo jakieś kursy, albo wypady poza miasteczko. Jeśli macie kasę, to wsiąść w pociąg i wysiąść na losowo wybranej stacji. Jak nie macie kasy, to może praca zajmie Wam czas?

Gość gość
Też o tym myślałam i o tyle mnie by to zajęło, o tyle moją przyjaciółkę zbyt szybko znudziło. Brak cierpliwości i te sprawy. Ja bym mogła całymi dniami origami składać, ale ona...

Gość gość
Wcześniejsza moja wypowiedź odnosiła się do propozycji z biżuterią, nie do wolontariatu. No i chodzi oto, żeby spędzać czas razem a nie oddzielnie, o to nie pytam..

Wiem, że odnosiła się do biżuterii, domyśliłam się po treści. Ale jesteście bardzo różne i macie bardzo różne zainteresowania. Po co się męczyć całe wakacje? Od czasu do czasu, to coś wymyślicie same, ale większość wakacji, to stracicie, bo zamiast zająć się swoimi przyjemnościami na które nie macie czasu w ciągu roku, będziecie kombinować jak spędzić czas razem. Może kompromisy? Jednego dnia Ty idź z nią na dłuższą wycieczkę rowerową a drugiego dnia niech ona z Tobą siądzie i porobi coś na miejscu (składanie origami, biżuteria, film). Macie prawdopodobnie różne temperamenty, ciężko będzie.

Gość gość
A co powiecie na kurs np trenera personalnego ? hmmm :) Polecę Wam stronę internetową, na której znajdziecie jeszcze więcej kursów, np. kurs trenera personalnego. Po przejściu takiego kursu dostajecie certyfikat i otrzymujecie różne uprawnienia. W ofercie są też kursy trenera piłki nożnej, siatkowej, jazdy konnej, samoobrony i wiele wiele innych. Wszystko to znajdziecie na stronie: http://www.instytutolsztyn.pl/ . Może znajdziecie tam coś dla siebie, nie dość ze nauczycie się dzięki takiemu kursowi wiele rzeczy to jeszcze jako trener innych można zarabiać.

hej Kochane :-) świetny pomysł na urozmaicenie czasu wolnego to wędkowanie:-) powaga, przyjemne z pożytecznym :-) dobre jedzonko potem będzie a korzystać można z ładnej pogody:-) Macie chyba jakąś rzeczkę w tej mieścinie? to kupujcie wędkę i w trasę http://www.wedkarski.com/wedki/7702-wedka-aqualite-power-float-daiwa.html Pozdrawiam, maciek

Gość olinkka22
no to moze dziewczyny zaraze was wedkowaniem - dziewczyny swietnie sie w tym sprawdzaja - kupcie sobie kilka potrzebnych rzeczy na wedkarski.com i spokojnie zapraszam do super spedzania nadmiaru czasu wolnego

Gość gość
Pogrzebcie sobie nawzajem rękami w pupach

Gość gość
Dobrze,że robisz coś fajnego,dużo ludzi pasjonuje wędkarstwo. Kilku sąsiadów też się tym zajmuje,chyba nawet biorą udział w zawodach.