Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

robicie maluszką deserki na zapas z sezonowych owoców ?

Polecane posty

Gość gość

dziś zrobiłam kilka słoiczków z truskawek w słoikach bobowity i gerbera zagotowałam i dupa wszystkie słoiki się otworzyły..eh jeśli robicie to w czym w jakich słoikach..bo ja chciałam na 1 max dwie porcje i nie mam pomysłu..może zamrozić ??

Gość gość
maluszką... Aha.

Gość gość
to kup malutkie słoiczki są takie w sklepie te z gerbera nie nadają się

Gość gość
ojej przepraszam za błąd to z rozpędu... bo się zdenerwowałam, że 8 słoiczków się otworzyło..i szkoda mi mojej pracy mam tylko nadzieje, że się nie zepsują w lodówce

Gość gość
maluszkom ;) a słoiczki najlepsze po koncentratach pomid. te dziecięce się nie nadają,bo właśnie nie trzymają

Gość gość
maluszką... takie robimy pożeczusie i malinósie, i jabłósia i nam sie nie otwierajom

Gość gość
dajcie spokój kobiecie , pomyliła sie i już czepiacie się jak koszula do dupy

Gość gość
no nie... pożeczusie powodują srakuńcie, nie wolno! O tej poże roku maluszką pieczemy borowiki na rożnie!

Gość gość
a ja mroże owoce - jagody, truskawki, maliny....i potem po trochu biorę + np. kaszka jaglana - i deserek gotowy :)

Gość gość
A co to jest maluszka do robienia deserków?

Gość amen amen
czepiac się jak koszula do dupy??? o rany nosisz koszulę w majty wpuszczona ze ci się do dupy klei? :( żal mi cie biedaku! A POWAZNIE: NIE MA MOWY O POMYŁCE, autorka to osioł który na lekcjach jezyka polskiego chodzil na wagary! jak można napisac maluszką zamiast maluszkom?! tragedia...sieczka w glowie a nie mózg.

Gość gość
Tu autorka Jesli nigdy sie nie pomylilas to gratuluje, ale pamietaj ze nikt nie jest nieomylny

Gość gość
nie robie bledów w stylu, "zwróc tamtym kobietą uwagę" czy tez, "czy mnoge z paniom porozmawiać!" litości, pomyłka w postaci braku literki ok ale takie cos...daruj sobie takie teksty bo mnie mdli

Gość gość
MALUSZKĄ :D hahaha, ludzie, macie "talent" w tworzeniu nowych słów :D "rodzicą", "dziecią", a teraz "maluszką". Wstyd cebulaki!

Gość gość
Taką wielką satysfakcje macie,że możecie się ze mnie ponabijać...przykre

Gość gość
Przykre to jest robić błędy tego typu będąc Polakiem ;) Ja rozumiem nie napisać jakiejś literki z pośpiechu, czy coś, ale dać "ą" na końcu w liczbie mnogiej? Kiedyś jakoś ludzie tak nie pisali. Teraz to jakaś plaga :o

Gość amen amen
bo teraz wszyscy mają WRODZONĄ DYSKLEKCJĘ,.... najlepiej małych osłów i nieuków tłumaczyć dyslekcją...a potem bałwan jeden z drugim nie potrafi formularza w urzędzie wypelnic, w pracy na kwestionariuszu osobowym nie wiem gdzie się ma podpisac... jesteście żałośni, kiedy w wordzie słownik nie wskaże wam błedów to nie umiecie jednego zdanie bezbłędnie napisac... i nie chodzi tu o nabijanie się, bo po 1. nabijac to można kogos w butelke, a po 2. to jest zalosne a nie smieszne ze dorośli ludzie nie znaja jezyka i robią takie bledy... zrozumiałabym jakbys miała problem ze słowami w stylu GRZEGŻÓŁKA, WIDZIMISIĘ czy cos w tym stylu ale nie z odmiana podstawowych słow zaznaczam PODSTAWOWYCH POTOCZNYCH SLOW,ktorych się na codzien używa!!!!!!coś ty robila na lekcjach polskiego?bazgrałaś po zeszycie kwiatki?

Gość amen amen
dysleksja miało oczywiście być :) aaa i dysortografia jeszcze jest kolejnym sposobem na usprawiedliwianie błedów...

Gość gość
ja robię normalne dżemy, potem możesz pomieszać z jogurtem naturalnym i masz deser dla dziecka. za pól roku bedzie wcinać kanapki z dżemem już nawet, a taki domowy o niebo lepszy. sama też chetnie zjem wiec nie wiem po co bawić w jakieś mikroskopijne pojemniki.

Gość keme
do amen amen: akurat piszemy "gżegżółka", bo to wyjątek ;)

Gość gość
ja w sloiczkach po koncentracie pom, musztardzie, dzemie itp. zrobilam jagody, czerwone i czarne porzeczki i jeszcze zamierzam maliny. truskawki mroże. czeresnie i wiśnie w słoikach 0,9l bo sami później lubimy wypić kompot. w takich będę robić też gruszki. śliwki zamroze. więcej chyba nic nie będę robić. z czerwonej porzeczki zrobilam też taka galaretke. coś jak marmolada ale bez żelatyny i tych wszystkich zelujacych fixow tylko z cukrem.