Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ideałem piękna jest dzisiaj wytapetowana na maxa raszpla.?

Polecane posty

Gość gość

Ogladam fotki w sieci, podoczepiane rzesy, włosy, sztuczne soczewski , makijaż zakrywający tak naprawdę prawdziwą twarzy, czy to ma być odeał piękna? Dzisiejszy ideał piekna to zwykłe oszustwo namalowane w photoshopie czy zrobione botoxem.. przykłady laski podniecaja sie fotkami tej laski http://static.maxmodels.pl/photos/0/1/9/019bc027467f8374e5c91f89f36cfc33.jpg sztuczna na maxa, a laski sie jarają zdjeciem, a jest to dla mnie kicz i reklama bardziej pudru i szminki czy sztucnych rzęs niz laski i ta mina tej blondyny mowiac":zaraz dojde" haha http://static.maxmodels.pl/photos/5/0/8/508e2091b370b5dd047039e7e198e0c7.jpg Czemu tak mało subtelnosci wokoło?czemu modny jest sztuczny ideał piękna, a winne temu są media! i ten kok"http://static.maxmodels.pl/photos/1/5/4/154903170c61c1d04ab977aff8c8fa00.jpg" jhahahaha Bosze a ta to szczyt poszła na pole w takim mejk apie, jak do sukni wieczorowej sie nosi "http://static.maxmodels.pl/photos/c/5/f/c5f480881d41cd46a5a29a5685fdb028.jpg"

Gość gość
w polsce tak jest , kicz i tandeta , silikon i oblesne doje na wierzc******edynie co zauważyłam to znikają tipsy , ciekawe dlaczego przeciez tepe dzidy uwielbiają plastik

Gość gość
a laski myślą, ze takie foto sesje są modne, ze pół kilo tynku, a wszystkie pisza komenty"slicznie , pieknie, jestes nie do poznania". Faktycznie niektore sa nie do poznania, bo tyle tynku.

Gość gość
ale zauważ , ze dla niektorych piekno oznacza własnie ilosc i sposob naniesienia tapety

Gość gość
Może one na co dzień nie malują się tak jak na sesję zdjęciową. Zdjęcia rzadzą się swoimi prawami, wiadomo,że trzeba mieć mocniejszy makijaż niż zwykle

Gość gość
A co masz z tym problem?Tak naturalne piekno jest najlepsze problem w tym ze nie kazda kobieta rodzi sie z piekna buzia,zazwyczaj na te naturalne nie zwracacie uwagi.A makijaz i inne dodatki sa nadzieje dla brzydszych kobiet.

Gość gość
WIECIE SKĄD TO SIE BIERZE, BO LASKI MYSLA, ZE JAK SIE WYTAPETUJA, STANA SIE SŁĄWNE JAK LALKA PUSTA JAK BEBEN SiWIEC, media ja tak chwala, a jest włąscicielka fm group i sama za swoja kase , dała mediom, sie wypromowała, a laski głupie wierza, ze to ideał piekna i tez takie chca byc

Gość gość
To są sesje i makijaże sceniczne, przynajmniej niektóre z nich. Wątpie,że któraś dziewczyna chodzi na co dzień w takim czarnym smoky- eyes.

Gość gość
Kobiety maja byc naturalne tylko że jak sa naturalne i widac im niedoskonałości skóry to wyzywacie je na ulicy od brzydali....

Gość gość
''Kobiety maja byc naturalne tylko że jak sa naturalne i widac im niedoskonałości skóry to wyzywacie je na ulicy od brzydali...." DOKŁADNIE TAK WŁAŚNIE JEST!

Gość gość
Dzisiaj? Od lat tak jest, spójrz na stare zdjęcia. Sztuczne rzęsy są modne o dekad, a makijaż jaki kobiety nosiły w latach 60' mogłabyś dłutem skuwać.

Gość gość
Właśnie ta modelka z ostatniego linku wygląda super. Makijaż jest bardzo elegancki, staranny. Nie uważam, aby był zbyt mocny

Gość gość
Ja się nie maluję i mimo, że nie mam idealnie nieskazitelnej cery to nie maluje się pudrami itd. Wolę byc naturalna i nieumalowana wyglądac na tyle co mam niż wyglądac sztucznie i na więcej lat ;) i jestem jedną z niewielu dziewczyn które są tego samego zdania co ja w tym wieku (prawie 20lat).

Gość gość
Nie czarujmy sie,faceci predzej zwróca uwage na super umalowana dziewczynę niz na zwykla szara myszkę której widac niedoskonałosci skóry....chyba ze masz super figurę.

Gość gość
Do pani powyżej : Bez przesady,że jak ktoś się pomaluje to nagle wygląda o wiele starzej niż w rzeczywistości. Są różne makijaże , nie każda musi się malować czerwoną szminka i czarnym cieniem do powiek. Wyrównanie kolorytu cery, zakrycie niedoskonałości + tusz do rzęs wcale nie postarza jeśli się to robi umiejętnie i dobrymi kosmetykami.

Gość gość
To nie sa makijaże sceniczne, tylko do sesji, a niektore sesje robione na zbozu w polu, a tu taki mej ap, smieszne to i przerysowane, a od noszenia sztucznych rzesów, powieki opadaja, od nakładania non stop tapety na skore , fluidu, cera sie niszczy,od malowania ciagle i meczenia oczu one tez sie zmieniaja, czyli jednym słowem w sumie malowanie sie prawdziwą urode moze pogorszyc! smieszne jest to, ze te laski po prostu przesadziły z mejk apem, makijaz sceniczny to na scene , a nie na sesje w polu na wsi

Gość gość
Tylko ze gdyby były naturalne to nikt by tych sesji nie chciał ogladacc.

Gość gość
Taa ja tylko 1 raz sie w zyciu malowałam i tak cere mam brudną,wygladam jak brudne dziecko.

Gość gość
A to wszystko przez to że Media nam dyktują taki głupi trend i kobiety idą za tym na ślepo . Tu już nawet nie chodzi o operacje a o nadmiar kosmetyków na twarzy ! To też jest okropne ! Jak widzę dziewczyny , którym tapeta odstaje z twarzy , mają tonę błyszczyku , tusz aż im się osypuje - koszmar .

Gość gość
Ja uwielbiam oglądać zdjęcia ludzi na 'the sartorialist'. Są piękni z tymi swoimi niedoskonałościami, naturalni, widać na tych zdjęciach życie :)

Gość gość
Nie pie...rdol..ze bez w maire naturalnego makijazu nikt by ich nie chciał ogladac, chciałby, sesje na swiatowym poziomie wbrew pozorom nie promują az takiej sztucznosci w sensie prawdziwe modelki nie sa az tak wymalowane, to raczej fotomodelki co sa na kalendarzach dla panow, wszytsko zalezy od priorytetow

Gość gość
Natura bardziej pociaga haha wiekszych bzdur nie słyszałam...tylko że jak zobaczy naturalna kobiete na ulicy to zazwyczaj ja wysmiejecie Polacy to sa naprawde hipokryci...kobiety maja byc naturalne i śliczne....tylko że mało kobiet jest takich.

Gość gość
Śmieszne a faceci to na plastiki i Siwcowe i tym podobne nie lecą? jak najbardziej lecę. Wystarczy spojrzeć na te strony na facebooku piękne kobiety, d**y etc. same sztuczne dziunie o rozchylonych wargach gotowe do seksu :)

Gość gość
co to the satorialist, mam dosc dyktatury sztucznosci w modzie, BO TO FAŁSZ I UDAWANIE, W TEATRZE MOZNA , BYC TEATRALNYM, ALE noszenie na codzień , sztucznych włosow, soczewek i rzes, czy to nie GROTESKA?

Gość gość
wszystkie mamy być blondynkami...ale o ciemnych, długich, gęstych rzęsach i opalonej skórze (ale bez zmarszczek!). Absolutnie żadnych włosów poniżej głowy. I nie wychodzić z domu po 35 roku życia, bo wtedy już nie wyglądamy jak zgrabne, zwiewne, gładkie 20tki.

Gość gość
No sory, ale na mój mózg działa bardziej to: http://www.snobka.pl/artykul/kampania-reklamowa-bielizny-bez-photoshopa-18524/1/8#photo-gallery, niż np. to: http://slubowisko.pl/files/userslibraryphoto/1289822515_bielizna-slubna-letnie-trendy_8457_4.jpeg. Jeżeli komuś plastikowa twarz i ciało podoba się bardziej niż prawdziwe, to już ma mózg przesiąknięty photoshopem albo prawdziwych ciał po prostu nie widuje.

Gość gość
Tylko ze nie wiecie jakby wygladały bez makijażu,niestety kobieta musi dbac o siebie uroda sama z siebie nie przyjdzie bo skóra szybko sie niszczy a przebarwienia dodatkowo oszpecaja rysy twarzy.