Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś robił badanie słuchu 6 do 12 miesięcznemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

Hej, mamy zrobić badanie słuchu u naszego synka (8mcy). Zastanawiam się gdzie (Warszawa) i jak wygląda takie badanie. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Czy to się robi na śpiocha, czy już jakoś inaczej u takiego dziecka? Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Gość gość
Aparat do mierzenia - badania sluchu wyglada jak telefon komorkowy typu cegla. Badania jest bezbolesne. Lekarz folozy tylko ten aparacik do ucha dziecka. Sprzet ten wyposazony jest w elektroniczny miernik. Zaraz po porodzie nie mialas takiego badania??

Gość gość
Było robione, ale mnie przy nim nie było, więc nie wiem jak to wyglądało. Teraz czytam, że badania słuchu robi się w czasie snu - u noworodka to nie był problem, ale u takiego 8 miesięcznego dziecka to w dzień chyba nie ma szans, żeby go uśpić na zawołanie.

Gość gość
Mieszkam w uk, tutaj badanie sluchu robią w pierwszych tyg.zycia wkladaja taki aparat do ucha i mierzą na mierniku,jest to bezbolesne wiec sie nie martw.

Gość gość
dziecko chyba nie musi spać ale musi być cicho a dlaczego robisz to badanie ??

Gość gość
polecam sienna w warszawie. dziecko nie musi spać do badania, bo jest nieinwazyjne.

Gość gość
dobrze, że badanie nieinwazyjne

Gość gość
u mnie w Żywcu http://www.larmed.pl/ robi się takie badania słuchu dzieciom, nie ma się czego obawiać, badanie jest krótkie