Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynik HCV reaktywny a ciaza pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu ciąży lekarz zlecił mi badania a w tym HCV wynik wyszedł reaktywny boje się o swoje maleństwo co mu grozi?? a wizyte mam dopiero za tydzień

Gość gość
pomocy

Gość gość
Ot tak o dostalas wynik dodatni? Najpierw trzeba badanie powtorzyc z drugiej probki krwi,potem potwierdzic metoda co najmniej western blot. Czesto dla 100% pewnosci western blot potwierdza sie jeszcze dokladniejszymi testami. Nikt nie stawia diagnozy hcv na podstawie przesiewowego testu ktory robi sie od reki. Powinnas miec informacje,ze badanie powinnas powtorzyc. Nikt przy odbiorze wyniku cie nie poinformowal?

Gość gość
nie nikt mi nie udzielił zadnych informacji dlatego zwróciłam się tu może ktoras z was miała taki sam problem najbardziej się boje ze cos może być moim malenstwem

Gość gość
Przede wszystkim powtorz wynik jakas metoda referencyjna. Najlepiej zrob od razu western blot. I udaj sie do lekarza. Nie opiera sie diagnozy na zwyklej przesiewowce. Testy przesiewowe charakteryzuja sie mala dokladnoscia i obarczone sa duzym bledem.

Gość gość
A idz do lekadza chorob zakaznych. Nie wiem czy trzeba miec skierowanie. Ale to oni zajmuja sie ciezarnymi zarazonymi roznymi wirusami albo ciezarnymi z aktywnym zakazeniem na toksoplazmoze. Idz od razu z wynikem WB. Zaoszczedzisz czas przede wszystkim i bedziesz juz na wstepie wiedziala czy to byl wynik falszysie dodatni czy nie. No i lekarz o wszystkim cie poinformuje jezeli chodzi o dziecko.

Gość tok
witam jestem w 35tc jakies 3mce temu test anty hcv wyszedł reaktywny badanie powtorzylam rna jakosciowo wyszlo ze jestem zdrowa ale lekarka dla pewnosci kazala zrobic jeszcze raz zwykly hcv i znow reaktywny?? co to oznacza?? jednak jestem zakazona?

Gość gość
Ja wiem o tym że mamiałam HCV dodatni jak robiłam 8 lat temu badanie. teraz jestem w ciązy i wynik Reaktywny ale zalecene jest aby zbadać RNA wirusa. W twoim przypadku wydaje mi się jest to samo skoro masz reaktywny znaczy że nie wykryto jeszcze RNA W TAKIM PRZYPADKU MOZE BYŁAS CHORA NA WZW ALE W JAKIŚ SBOSÓB ZALECZYŁ SIĘ ON SAMOISTNIE I JESTEŚ TYLKO NOSICIELEM HCV.

Gość gość
Witam mi również wyszedł dodatni wynik anty-HCV i jutro robię prywatnie za 270zł RNA HCV jakościowe . Nie warto iść do lekarza , rodzinny wystawi tylko skierowanie i trzeba się udać do zakaźnego termin w Gdańsku za 3 lata a że jestem w ciąży i ubiegałam sie o swoje prawo przyjęcia bez kolejki to z łaską dano mi kartkę z wizytą na za miesiąc , więc zdążę urodzić zanim dostane skierowanie na badanie i odbiorę wyniki na które się czeka 3 -4 tygodnie . Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni do czasu porodu..

Gość gość
Wspolczuj***ardzo.