Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos z was byl na wyspach kanaryjskich z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

To prawda ze tam starsznie wieje? Ale czy tylko wieczorem czy csly czas? Mielismy w planach leciec z poltoraroczniakiem,ale wyczytalam gdzies,ze wiatr zwiewa niezawiazane nakrycia glowy a slonce jest bardzo ostre,wiec takie dziecko musi cos na glowce miec. I nie wiem czy nie zmienic kierunku wakacji.

Gość gość
My byliśmy na Lanzarote w kwietniu. Upałów jeszcze nie było, temperatura była idealna do wypoczynku. Wiatr tam faktycznie wiał, ale był to wiatr od Sahary - na innych wyspach może to wyglądać zatem inaczej. Ja generalnie byłam zadowolona. A co Ci przeszkadza, że nakrycie głowy musi być zawiązane? Ja córce zakładałam chustkę - taką trójkątną, zawiązywaną z tyłu głowy. Sama miałam kapelusz i nie przypominam sobie aby mi go zdmuchnęło, więc nie jest to wiatr urywający głowę.

Gość gość
W sumie to nic mi nie przeszkadza,ale to chlopak,wiec bede musiala chyba kupic jakis kapelusz i cos doszyc do wiazania.chyba ze znajde cos takiego gotowego. Inna sprawa,ze maly wcale nie przepada za wiatrem. I ciekawe jak to bedzie z wiatrem w polowie sierpnia,bo wtedy lecimy. Musze jeszcze sie zorientowac w temperaturze wody,bo synek jak juz wejdzie to nie chce wylezc. A gdzie lepiej leciec: lanzarote,fuerteventura czy teneryfa? To chyba najpopularniejsze kierunki. Dopiero na dniach zadecydowalismy,ze lecimy gdziekolwiek i wstepnie padl pomysl by na wyspy.

Gość gość
My byliśmy na Lanzarote, bo znajomi mają tam znajomych ;) W sierpniu jest tam piekielnie gorąco. Temperatura wody na pewno będzie ponad 20 stopni. W sierpniu lepiej unikać Lanzarote i Fuerteventury, bo są położone najbliżej Afryki. W ogóle bym tam nie poleciała w sierpniu - upały dla dziecka będą nie do zniesienia. Na wyspy najwcześniej w październiku i można odpoczywać do kwietnia, a od maja do września do można się tam ugotować.

Gość gość
Ale masz problem ,czapkę dla dziecka czy jakiś kapelusz ,beret musisz i tak zabrać bo takie rzeczy w podróż się zabiera a wazy tyle co nic

Gość gość
Ależ nie prawda ze zawsze jest upalnie ja mieszkalam w las palmas 9 mies bo mój mąż mu miał tam kontrakt ,wszystko jest do przeżycia ,pogoda nie zabija tam.

Gość gość
co innego jak tam mieszkasz- zaaklimatyzowałaś się i upał nie jest już taki straszny, ale jak jedziesz na tydzień czy dwa to zanim zdążysz się przyzwyczaić to przychodzi czas powrotu. teoretycznie temperatura w miesiącach letnich jest tam ok 30 stopni, ale odczuwalna jest dużo wyższa, zwłaszcza jeśli wieje - powietrze jest gorące i to potęguje uczucie duszności. jeździmy średnio raz na dwa lata na La Palmę lub El Hierro, ale też zawsze na jesieni albo wczesną wiosną. A w tym roku byliśmy na Roque del Oeste i to było naprawdę niezapomniane przeżycie :) Co do wiatru to nie jest zbyt silny, ale bardzo upalny. ma się wrażenie jakby się przy ognisku stało.

Gość gość
To ja autorka. Jestesmy wlasnie po rozmowie z kuzynka meza,ktora kilka lat temu byla na teneryfie. I potwierdzila,ze jest bardzo goraco i wiej***ardzo mocno i to nic przyjemnego. Wiatr wieje z nad sahary i nasila sie od poludnia. Jak dla takiego dziecka malego w tym terminie tez nie polecala. Kapelusz oczywiscie,ze nie jest problemem,wszedzie w tych rejonach to raczej obowiazkowa czesc garderoby,ale chyba komfort ogolny tez sie liczy. Jeszcze na pewno w takim razie przemyslimy wybor.