Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu tak bardzo tyje w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Bylam dosc szczupla kobieta ale w ciazy tyje z dnia na dzien. Jem wiecej ale zdrowiej. Kolezanki w ciazy jedza podobnie ale tak nie tyja. Co tydzien waze o 1kg albo i 2kg wiecej.. mysle ze dojdzie do + 25kg a wazylam 50kg

Gość gość
za dużo żresz, już tu takie były co pisały, że jedza normalnie, a na śniadanie 3 kanapki plus coś jeszcze, drugi, pierwsze danie itd. Napisz co jesz, ale pewna jestem że jesz duzo a nie ruszasz sie wcale. I nie wyskakuj tutaj z ciążą zagrożoną- czyli bronią ciążowych grubasów

Gość gość
Muszę jeść 6-8 razy dziennie, przede wszystkim jem warzywa i owoce, chudą wędlinę, czasami kawałek sera, obiadów prawie nie jem, zamiast nich np. kalafior czy brokuły. Widzę ile jedzą inne ciężarne i wcale więcej od nich nie jem, a nawet raczej zdrowiej. One nie tyją ja tyję i bardzo puchnę. Pracuję, chodzę na gimnastykę a zaczynam 8 miesiąc

Nie przejmuj się, to ile przytyjesz wcale nie przesądza tego jak będziesz wyglądać po ciąży. Ja się nie ograniczałam z jedzeniem - przytyłam ponad 18 kg, rok po urodzeniu dziecka ważę znów tyle co 10 lat temu w liceum z rozmiaru 38/40 wróciłam na 36 przy wzroście 173, a mam koleżanki, które przytyły 12 - 14 a 5 im zostało na zawsze. A już na położniczy mężowa mama (ciągle to wspominamy z rozbawieniem) przyniosła mi na moją prośbę worek czekoladowych cukierków, które moment wciągnęłam, w ciąży nie było dnia żebym nie jadła czegoś słodkiego, tata robił mi obfite śniadanka, itp...

Gość gość
musisz porozmawiać z lekarzem.mój powiedział że można przytyć 1kg na miesiąc i to jest ok.jak więcej się tyje może dojsć do cukrzycy ciążowej. osobiscie przytyłam 10 kg z cukrzycą ciążową,miałam diete jadłam 5-6x dziennie i jeszcze insuline 2x dziennie przyjmowałam . jednym słowem masakra. pozdrawiam i zdrówka życzę

Gość gość
17 tydz ciąży i mam 1 kg na minusie

Gość gość
Zrezygnuj z soli. Takie szybkie tycie może oznaczać, że zatrzymuje ci się woda w organizmie. Poczytaj trochę o zatruciu ciążowym, bo to może być pierwszy objaw.

Gość gość
zamiast żreć za dwoje żryj dla dwojga ale ciężarne różnicy niewidządzą więdz żra jak świnie aby tylko korytko było

Gość gość
Może to cukrzyca?Sprawdź....

Gość gość
czemu tak wrednie komentujecie?

Gość gość
lepiej uważaj na wagę, bo może Cię to doprowadzić do cukrzycy ciążowej, ja miałam cukrzycę, na szczęście miałam też dobrą opiekę lekarską u http://www.omnimed.com.pl/

Gość Mimi123

Ja też tyję na potęgę pomimo zdrowej diety (wege) i uprawnienia sportu... Jestem trochę załamana bo nie jesm więcej a kilogramów coraz więcej, dużo więcej 😞