Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważnie pytam

Surogatka. Czy ktoś się orientuje w temacie?

Polecane posty

Gość poważnie pytam

Witam. Myślę nad tym żeby "wynająć" kobietę, które mogłaby urodzić nam nasze dziecko. Niestety mam wiele obaw jeśli chodzi o wybór takiej kobiety. Pytam więc czy może ktoś był w takiej sytuacji i mógłby coś doradzić, czyli w jakim przedziale wiekowym szukać dziewczyny, jakie miec wymagania i jak się przekonać czy potencjalna kandydatka jest uczciwa? Kolejna sprawa to taka, że martwię się o stan psychiczny potencjalnej dziewczyny, bo chociaż to nie byłoby jej dziecko to wiadomo, że 9 miesięcy bycia w ciąży może zrobić swoje. Czy wypadałoby więc w takiej sytuacji załatwić jakiegoś psychologa? Nie wiem czy znajdę tutaj osobę będącą w takiej sytuacji jak ja, ale może są też dziewczyny, które kogoś takiego znają bądź były surogatkami?

Gość gość
W Polsce to jest nielegalne

Gość gość
ale autorka cie nie pyta czy to legalne:O nie umiesz czytac? A co do tematu to znalam dziewczyne, ktora urodzila dziecko pewnej parze. Nie wiem jak to bylo dokladnie, ale cala ciaze mieszkala z nimi a potem jak wrocila to kupila mieszkanie wiec chyba jej zaplacili. Co do tej dziewczyny to miala 26 lat i nie byla jakas tam grzeczna. Pila, palila przed ale co im nagadala to ja juz nie wiem

Gość poważnie pytam
Wiem, że to w Polsce nielegalne, ale nie to mnie interesuje. Nie mam zamiaru łamać prawa jeśli o to chodzi. Szkoda, że słabo znałaś ta dziewczynę, bo chętnie dowiedziałabym się więcej. Zaskoczyło mnie to, że mieszkała z nimi, bo o takim przypadku słyszałam tylko raz. Myśmy nie planowali wspólnego mieszkania, ale moglibyśmy np. na czas ciąży wynająć coś dziewczynie w naszym mieście tak żeby czuła się swobodnie. Ja wiem, że większość dziewczyn zarzeka się, że nie pije, nie pali, a prawda jest inna... Jednak nie upilnuje się takiej osoby i co będzie robiła to tylko ona sama wie, dlatego właśnie pytałam jak rozpoznać tą uczciwą.

Gość gość
Napisałam ze jest nielegalne z tego powodu że nie ma żadnych regulacji prawnych i wiąże się z wysokim ryzykiem ze np zostaniecie zwyczajnie oszukani a matka nie odda wam dziecka! Tak trudno to zrozumieć? Czy nie lepiej jest załatwić te sprawę w państwie gdzie wszystko jest poparte dokumentami prawem i jest bezpiecznie dla rodziców? A koszty prawie takie same . I masz gwarancję że dziecko będzie twoje

Gość gość
Wlasnie....jesli trafisz na taka nie wazne ile jej ewentualnie zaplacicie moze wam dziecka i tak nie oddac i nic nie zrobicie wtedy. Moze poszukaj dziewczyny ktora chce oddac dziecko do adopcji ze wskazaniem?

Gość poważnie pytam
ja nie mieszkam w Polsce, więc mnie ten problem nie dotyczy dlatego też i w pierwszym poście nic na temat regulacji prawnych nie piszę, bo nie wyobrażam sobie takie sprawy załatwiać w Polsce. Za duże ryzyko i chyba kiedys nawet czytałam o dziewczynie, która właśnie w Polsce dziecka rodzicom nie oddała po porodzie i twierdziła, że to jej dziecko.

Gość poważnie pytam
ale my chcemy swoje dziecko i jesli to możliwe tu gdzie mieszkamy to postaramy się z tego skorzystać

Gość gość
To skoro nie mieszkasz w Polsce to w jakim kraju? W UK dani Hiszpanii macierzyństwo zastępcze jest dozwolone pod warunkiem że jest nieodpłatne Czemu się więc obawiasz? Nie rozumiem

Gość poważnie pytam
Obawiam się tego na jaką dziewczynę trafię. Sporo czytałam na ten temat i są ludzie, których dziecko urodziło się z zespołem FAS na przykład, bo okazało się, że dziewczyna piła po kryjomu. Czytałam też o takich co paliły a nawet spozywały narkotyki. I niby nie było nic widać, kamuflowały się. Dlatego też pytałam o wiek jaki najlepszy, bo podobno młodsze są mniej nie odpowiedzialne. Zalezy nam na tym tez by dziewczyna się nie przywiązywała do dziecka, bo chociaż to legalne i dziecka by nie dostała to nie chcemy by to się odbiło na jej psychice i np. potem nas nachodziła.

Gość gość
Rozumiem autorko tylko nadal nie piszesz w jakim to kraju. Skoro jest to legalne w kraju gdzie mieszkasz to takie obawy powinna ci rozwiać rozmowach instytucjami które się tym zajmują. Skoro legalne to są odpowiednie przepisy regulacje umowy. Proste. Kto ci w Polsce udzieli odpiwiedzi skoro tutaj to podziemie

Gość gość
w tym pieprzonym kraju to nic nie wolno, ale nas solidaruchy z lat 80 zniewolili, oby ich .... trafił

Gość gość
Nie ma metod sprawdzających w 100 % czy dana dziewczyna jest na pewno uczciwa i na pewno nie będzie pic i palić w ciąży. Musiałabyś postawić koło niej straznika na 24 h. Warto skorzystać z pomocy dziewczyny , która już była surogatką.

Gość gość
w tym kraju jest tak jak ludzie chca a to katolicki narod i wszystko jest grzechem