Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek na dziecko w Polsce a w Niemczech

Polecane posty

Gość gość

Mąż i ja straciliśmy pracę w Polsce, pracowaliśmy w tej samej firmie. Co miesiąc na dziecko dostawaliśmy 75zł z Mopsu jako że byliśmy bezrobotni. Mąż znalazł pracę w Niemczech i ściągnął nas do siebie. Zarabia 400 euro bo to praca na pół etatu, ja jestem w domu na macierzyńskim i dostaję w przeliczeniu na złotówkę 1780zł na dziecko każdego miesiąca. I jak człowiek ma w Polsce żyć i kochać ten kraj skoro w Niemczech dbają o nas lepiej i niczego nam nie brakuje ?

Gość gość
a patole dalej o zasiłkach

Gość gość
kłamiesz

Gość gość
za granicą zasiłki są większe niż u nas najniższa krajowa :O

Gość gość
Nie kłamię. Piszę prawdę. Zasiłek na dziecko jakie otrzymuję jest tutaj większe niż w Polsce najniższa krajowa gdzie ludzie harują na cały etat. Dlatego nie opłaca nam się wracać. W Polsce nie mieliśmy żadnego wsparcia nic totalnie zero a te śmieszne 75zł na dziecko to był cios poniżej pasa. Tutaj mąż pracuje tylko 4 godziny dziennie, ja siedzę w domu i wyciągamy tyle ile w Polsce nie wyciągaliśmy na dwa etaty.

Gość gość
znająć mentalnośc polaczkowatych, to jeśliby u nas były takie zasiłki to mnożyliby się na potęgę

Gość gość
kłamiesz w Polsce nigyd zasiłek nie wynosił 75 zł jesli juz to 77 zł wiec kłamiesz

Gość gość
Moja znajoma siedzi w Niemczech na macierzyńskim i dostaje na dwoje dzieci 2,100zł. Facet jej pracuje w fabryce na cały etat. Także wierzę autorce. Wiesz ja jestem po studiach i mieszkam w Polsce. Pracuję w biurze za najniższą krajową w Krakowie, mieszkam z rodzicami taka sytuacja. Dużo ludzi emigruje za granicę bo w Polsce nie ma warunków. Politycy tylko przed wyborami potrafią ładnie mówić a potem tak to wygląda właśnie na dziecko około 80zł/miesiąc to jest tragedia :) Nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Gość gość
ponawiam pytanie państwo narobiło wam dzieci?

Gość gość
panstwo bedzie mialo niewolnika, ktory odda pol pensji na podatki jak dorosne

Gość gość
Wstyc się , pasożyty jesteście , rusz dupę i do pracy ( bynajmniej twój stary ) , ale jeśli twój mąż tylko na pól etatu pracuje , poczekaj znajda mu na cały , a jeśli twoje dziecko ma już 3 lata , to nie jesteś pod ochrona i cię do roboty wyślą . I niema niechce niepojdziesz to zaczną skracac . Aż niedostaniesz nic . Wstyd ok w Polsce pracy niema , to jadę tam gdzie socjalny duży jest , tu pracy można znaleść , ale lewus zostanie lewusem.