Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem pretensji matek co mają chore dzieci

Polecane posty

Gość gość

i wieczne pretensje, nie mogę dostać się do lekarza, nie mam płatnego urlopu na 20 lat, nie mam tego tamtego, przecież nikt nie jest winny,że urodziły takie dzieci , jakoś matki zdrowych dzieci tak nie rzęzą p.s zaraz przyjdzie jakaś typiara i będzie mi zyczyła chorego bękarta :D ale ja jestem wolna od tego - nigdy nie będę mieć dzieci :D to same problemy :)

Gość gość
Idź się p*****l suko

Gość gość
Bo to jest podejście typowe dla krajów o rozbudowanym pakiecie socjalnym, jak Szwecja, gdzie jak stracisz pracę to dostajesz 4 tysiące zł renty. U nas w Polsce dostaniesz 800 zł zasiłku na 6 miesięcy. Niektórzy tych subtelnych różnic nie dostrzegają i wysuwają żądania jakby żyli nie w Polsce, tylko gdzieś w Niemczech albo w Szwecji.

Gość gość
a u nas w Polsce jest 800 zł zasiku? gdzie ??? chyba 500 :P

Gość gość
Nie całe 500 i to po przepracowaniu równego roku w jednej firmie na umowę o pracę.

Gość gość
Nie rozumiesz bo dziecka (żadnego) nie posiadsz.

Gość gość
Życzę ci chorego bękarta

Gość gość
Jeżeli ktoś ma przepracowane 5 lat, to dostaje "zasiłek podstawowy" wynoszący 831 zł na pierwsze 3 miesiące i 652 zł na drugie 3 miesiące. Jeżeli ktoś przepracował mniej niż 5 lat to dostaje 80% zasiłku podstawowego - 665 zł na pierwsze 3 miesiące i 522 zł na drugie 3 miesiące.

Gość gość
hola hola kazdy z Nas placi skladki i one tez placa wiec jesli placisz skladke i nic z tego nie masz a dalej placisz to jestes loch. One domagaja sie SWOICH pieniedzy. Przez zycie wplacimy kilka razy tyle ile dostaniemy. Trzeba nie dawac robic sie w balona jak 90 % ludzi

Gość gość
Ogólnie opłaca się być bezrobotnym. Można dostać niezły zasiłek, darmowe szkolenia (za udział w których ci płacą), zostać skierowanym na staż. Na stażu dużo się nie zarabia - tysiąc zł miesięcznie - ale w sumie niewiele robisz, za nic nie jesteś odpowiedzialny, a kasa płynie.

Gość gość
jak komus wystarcza to wiadomo,ze sie oplaca ale jak juz chcesz godnie mieszkac, jezdzic na wakacje czy miec auto to juz nie bardzo prawda?

Gość gość
dzieci miec nie bedzisz ale moza sama zachorujesz i zobaczysz jakie to fajne.

Gość gość
Ja uważam że rodzice ciężko chorych dzieci powinni dostawać taką pomoc jaką potrzebują.Dlaczego ? Dlatego ze niektórzy mają tyle pieniędzy ze ich ciut wyższy podatek tak bardzo tak jest na zachodzi i nie obciąży a takim rodzicom można trochę ulżyć.Nie podoba mi się natomiast szantaż emocjonalny co poniektórych rodziców.

Gość gość
a ty ogólnie jesteś widać rzężąca i dobrze,ze nie planujesz ani jednego dzieciaka bo byś sie zarzęziła na śmierć i wszystkich dookoła :P