Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arya Stark

Fani Gry o Tron zapraszam na pogawędkę ;)

Polecane posty

Gość Arya Stark

Są tu jeszcze jacyś miłośnicy GoT? ;)

Gość gość
serialu czy książki? bo to dosyć spora różnica ;) ja jestem fanem Pieśni Lodu i Ognia; serial mnie uwiódł do czasu, aż książki nie przeczytałem - wtedy przestałem oglądać

Gość Arya Stark
To dokładnie tak jak ja! Zaczęłam od serialu ale książka okazała się zdecydowanie lepsza :)

Gość gość
wkurza mnie to czekanie teraz na następne części 😡

Gość Arya Stark
Mnie też, już bym chciała wiedzieć co będzie dalej!

Gość Arya Stark
Nikogo więcej nie ma?

Gość kulka_mięty
Som.

Gość Arya Stark
No nie wierzę, że nikogo nie ma. Jakbym zapytała o fanów 50 twarzy Greya, to już by pierdyliard wpisów było.

Gość gość
Mi się podoba i serial, i książka. W serialu np. według mnie Aria jest fajniejsza od tej książkowej, w ogóle niektóre postaci bardziej podobają mi się w serialu, inne w książce :)

Gość Arya Stark
A kogo lubisz najbardziej? :)

Gość gość
Za to 50 twarzy Greya mi się nie podoba. Jak już taki ostry seks, to z laską która ma na to ochotę, a nie z jakąś niezdecydowaną, memłą, która trochę chce, trochę nie chce, ale może jak Pan ma ochotę to się poświęci. Masakra ;P. Zero osobowości w tej Anastazji

Gość gość
Arya, Tyrion, Daenerys. Jon mnie też do końca nie przekonuje ;). Za to Jaime jest bardzo hot ;). Cersei też jest bardzo ciekawą postacią

Gość gość
ja właśnie jestem w trakcie pierwszego tomu, serial narobił mi smaka na książki... chłopak kupił mi w prezencie wszystkie tomy :) jak patrzę na czekającą na mnie książkową górkę to czuję rozkoszne drżenie w sercu :classic_cool:

Gość Arya Stark
Ja Jona lubię :) i Aryę :) Tyrion też jest ciekawą postacią ;) a Cersei nie lubię, jak dla mnie jest głupia... 50 twarzy Greya nie dałam rady przeczytać, bo jest tak fatalnie napisana, że się tylko męczyłam. Nie mówiąc już o charakterach bohaterów ;P

Gość JT83
Czekam na "Wichry zimy" i bez bicia oczekuję że John Snow jakoś przeżyje - spoiler he he - i skuma się z Daenerys i dalej wicie, rozumicie bo smoki to jednak nie dzieci :-)

Gość gość
może źle to napisałam, lubię bardzo Arya, Tyrion, Daenerys, a to że Jon do końca mnie nie przekonuje to była kontunuacja wypowiedzi o tym, że Arya w książce jest dla mnie dużo bardziej nudna niż w serialu. Idealnie wybrali aktorkę, która gra młodą Starkównę :). Za to w książce ciekawsza jest też dla mnie Sansa, a serialu przez większość sezonów była taka jakaś dziwna, w ostatnim sezonie się rozkręciła :)

Gość gość
kochani, jeżeli czujecie się w miarę w angielskim polecam czytać w oryginale. Gwarantuję, że polski przekład w porównaniu do niego po prostu słaby. Próbowałem kilka stron w empiku, ale tego się czytać nie da :o

Gość Arya Stark
Też mam nadzieję, że Jon przeżyje! Szkoda mi było wilkora Robba - zaciukali go bo miał właściciela idiotę ;P

Gość gość
a jeśli chodzi o serialową Aryę... bardzo mi się nie podoba, że odeszli od książkowego oryginału. Ta dziewczyna była taką outsiderką między innymi ze względu na urodę; po ojcu (nota bene Ned w serialu też za ładny, ale to im wybaczam ;) ) odziedziczyła końską urodę, od dzieciństwa była przezywana Arya Horseface, stawiano ją w opozycji do pięknej siostry, która urodę odziedziczyła po matce i dlatego wolała towarzystwo stajennych, zbrojnych i ogólnie chłopackie zabawy mieczami, a nie jakieś durne szydełkowania

Gość Arya Stark
Mnie w serialu wkurzał też wątek Aryi z Tywinem (pomijam już fakt, że wzieli go z d**y) ale Tywin był wtedy takim dziadkiem, za miękki i jakiś taki rozlazły. Sansa się w sumie fajnie rozwinęła, z głupiej gąski, w całkiem konkretną babkę, odkąd Littlefinger się nią zajął. Zresztą Jaime też okazał się inny niż mogło się wydawać, wcale nie jest takim s*********m za jakiego go wszyscy uważają. Jak myślicie, czyim dzieckiem jest Jon? :)

Gość gość
przecież to oczywiste; Jon jest synem Lysy Stark oraz Rhaegara Targaryena

Gość gość
jak to czyim ? Neda Starka przecież .

Gość gość
Ned obiecał siostrze na łożu śmierci, że wychowa jak swoje i zachowa w tajemnicy sekret jego pochodzenia 🖐️

Gość gość
moim zdaniem Jon będzie latał na jednym ze smoków Daenerys. Zastanawiam się tylko kto dosiądzie trzeciego. Przez chwilę sądziłem, że syn Dorana Martella, ale skoro został usmażony...

Gość Arya Stark
Też myślę, że to nie bękart Neda i że jest spokrewniony z Daenerys ;) swoją drogą Dany mnie wkurza czasem ale i tak mam nadzieję, że rozk***i całe towarzystwo razem z Jonem ;D a co myślicie o Greyjoyach?

Gość gość
szczerze mówiąc ten wątek mnie średnio interesuje; jakoś nie żywię sympatii do Ironborn (nie wiem jak to w polskim przekładzie przetłumaczyli). Żal mi Theona, w gruncie rzeczy jest postacią tragiczną i o ile jego postępowania nie pochwalam, to mogę zrozumieć jego pobudki

Gość Arya Stark
Ja lubię Ashę z nich wszystkich, ale raczej nie wróżej jej sukcesów. Theon miał przekichane życie...

Gość Arya Stark
Ygritte też była fajna, taka prawdziwa... "Pocałowana przez ogień", smutno mi się zrobiło jak ją zabili, chociaż się tego spodziewałam.

ja :) tylko że moj ulubiony bohater Khal Drogo został usmiercony przez czarownicę w pierwszej serii ;)