Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża a becikowe

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie Ale pierw opiszę moją sytuację;-) .. Jestem w ciąży z początku kiedy domyslilam się ze jestem w ciąży zrobiłam test który wyszedł pozytywnie do gin poszłam na poczatku lipca okazało się ze to aż 14tydzień ciąży byłam w szoku. Później wiadomo i badania i tak dalej nie wiedziałam z początku co to jest becikowe no i wtedy położna do gin że za późno i nie dostanę becikowego później na necie poczytałam i okazało się ze od 2009/2010roku wszedł przepis ze kobiety które są w ciąży i nie przyjdą do 10tygodnia ciąży to mają po becikowym. Odrazu napiszę żeby nie było nie zaszlam w ciążę żeby dostać kasę. Chodzę prywatnie do gin i jednak idzie na wszystko pieniążki i fajnie było by dostać becikowe aby dziecku kupić coś jednak takich pieniążków mię znajdzie się na ulicy. Pisze o tym ponieważ wiem że są tu osoby które mogą coś podpowiedzieć, bądź są osoby które miały taki problem lub mają aktualnie. Mam nadzieję że ktoś odpisze:)

Gość gość
Musisz liczyć na dobrą wolę lekarza -może ci wpisze na zaświadczeniu że przyszłaś wcześniej. Swoją drogą dlaczego tak późno poszłaś na wizytę?

Gość gość
to na co czekałas tak długo niestety nie dostaniesz becikowego lekarze teraz nei chcą sie podkładac ze tak powiem mają wszystko rejstrowane i najzwyczajniej w swiecie sie boja wiem bo maiałam taka sytuacje i nie wystawil nawet za pieniadze zaswiadczenia ze osoba była pod opieką lekarska od 10 jak była np od 14

Gość gość
Bo to pierwsza wizyta w moim życiu była no a jak wiadomo to strach.. No ale chodzę prywatnie także co tek gin szkodzi żeby wypisać takie zaświadczenie. Autorka:)

Gość gość
to nic ze chodzisz prywatnie moja znajoma tez chodziła prywatnie i jej nie wypisał innego niz od 14 tygodnia tak jak poszla

Gość gość
Kurier Lipnie. Chodzilo mi o to że prywatnie wiadomo płacisz im i nie powinno dla nich to być problem i nie wiem co zrobić czy zapytać się jej czy wypisze mi to zaświadczenie a jak nie to pójdę do innego gin który mi wypisze? I jak nie zareaguje to poszukam kogoś innego

Gość gość
Nie że jakiś szantaż ale warto zapytać i poszukać kogoś kto jednak mi wypisze takie zaświadczenie. Jednak te tysiąc złoty to nie mało. :)