Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci poważnie upośledzone umysłowo powinny mieć

Polecane posty

Gość gość

dzieci, jeżeli jest np. 50% szansa na to, że dziecko odziedziczy chorobę?

Gość gość
Tak, tylko Bóg może decydować o życiu i śmieci, a upośledzony człowiek jest dzieckiem Boga, więc jak ten jest mu przychylny, to będzie miał zdrowe dziecko.

Gość gość
myślę, że nie powinny, dadzą rade samodzielnie je wychowywać, utrzymywać? juz teraz pewnie z naszych podatków zyją.

Gość gość
dzieci poważnie upośledzone nie są w stanie samodzielnie egzystować, więc jak miałyby uprawiać seks?

Gość gość
zreszta problem tez polega na tym, czy jest to świadoma decyzja upośledzonego człowieka, czy kaprys? Skąd możemy wiedzieć i on tez skoro jest umysłowo upośledzony, zdaję sobie sprawę z wszytskich konsekwencji posiadania dziecka? A jeśli dziecko urodzi się zdrowe...to co z jego życiem? Będzie miało do niego prawo, czy będzie zmuszone zajmować się upośledzonymi rodzicami?

Gość gość
A mało to związków gdzie np. zdrowa kobieta jest z upośledzonym umysłowo (formalnie,medycznie, nie mówię o idiotach ;) ) i uprawiają seks? Przecież upośledzeni też odczuwają popęd seksualny. Potrzebny jest im tylko partner. A fakt, faktem, żyją oni z rent.

Gość gość chory
byc ja dziecko uposledzone bo rodzic uposledzony ja kochac zyc i dziekowac bog i rodzic za zycikie ja chcec zona i tez dzieci tylko renta malo tusk zlodziej polacy skompe i nie dajom choc mitrzeba

Gość gość
chyba dorosłe osoby powaznie uposledzone a nie dzieci dzieci nie uprawiaja seksu :o