Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MADELKAAAAAA

PIERWSZY POKARM W PIERSIACH. OD KIEDY ? PYTANIE DO PAŃ !!

Polecane posty

Gość MADELKAAAAAA

Witam Panie : ) mam do Was jedno pytanie : ) od kiedy zauważyliście pierwszy raz pokarm w piersiach ? jestem aktualnie w 23 tygodniu ciąży i zauważyłam od jakiegoś czasu plamy na koszulkach w miejscu piersi i tak się zastanawiam nad tym : ) pozdrawiam : )

Gość gość
Ja dopiero po porodzie.

Gość gość
ja dostałam dopiero w trzeciej dobie po porodzie

Gość gość
a czy wcześniej nie zauważyliście żadnych zmian ? czytałam że : Wydzielanie pokarmu w gruczołach piersiowych kobiety możemy zaobserwować już około 16 tygodnia ciąży. Jest to tzw. mleko przedporodowe : )

Gość Mama Viktora
Dopiero w 3 dnIu po porodzie.

Gość gość
Ja mimo że w ciazy mialam piersi jak melony :-) to mleko pojawilo sie dopiero po porodzie.

Gość goteborgsverige
kilka kropel pojawilo sie u mnie juz w koncowce 8 miesiaca ale mleko zaczelo leciec dopiero 3 dni po porodzie.

Gość MADELAAAA
właśnie mi chodzi i kilka kropel czy to możliwe że mogły się pojawić a normalnie pokarm to oczywiście że po porodzie : )

Gość mataja
MADELAAAA to jest jak najbardziej możliwe i normalne mi w obu ciążach siara pojawiła się w okolicy 25 tygodnia. Przy okazji zapraszam Cię na blog ekspercko-rodzicielski www.mataja.pl gdzie z perspektywy położnej, żywieniowca i neurobiologa piszemy o ciązy, porodach i rodzicielstwie. Zapraszam do dzielenia się refleksjami, zadawania pytań i śledzenia nas na FB by być na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi w tym zakresie. Przyjemnego porodu :))

Gość gość
Ja w obu ciążach miałam siarę wcześnie, po 20 tc już, zakładałam w dzień czasem wkładki żeby nie chodzić z plamami bo zwłaszcza na jasnych ubraniach było je widać.

u mnie też siara pojawiła się dużo przed porodem, im bliżej porodu tym częściej miałam mokre koszule itp ale za to teraz jestem 3 miesiace po porodzie i mam mleka bardzo dużo, niektóre koleżanki aż się dziwią że tyle tego produkuje ale przynajmniej Mała się najada do woli ;)

Gość Susan Mayer1
około 21 tygodnia ciąży. I też był to dla mnie szok

Gość gość
Siara à pokarm to 2 różne sprawy. Siara może się pojawić stosunkowo wcześnie nawet na początku ciąży . Mleko ok 3 dobie po porodzie

Gość gość
Moze kilka tyg przed porodem dalo sie z krople wycisnac. Siare mialam 12 h po porodzie,mialam cc,na 3 dzien mialam juz nawal pokarmu. Tez mialam bardzo duzo mleka przez caly okres kp. A teraz juz nie karmie rok i normalnie z lyzeczke mleka moge sciagnac z kazdej z piersi.