Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
Skoro niby tacy biedni jesteście to czemu w domach każdy ma plazmowy telewizor lub smart tv niemal każdy laptopa smartfona aparat lustrzankę auto codziennie widzę was w supermarketach jak pełne koszyki zakupów macie skoro was nie stać to nie powinniście za granice wyjeżdżać bo przecież was nie stać a w centrach handlowych chmarę ludzi widzę z zakupami i nad morzem i w górach też pełno turystów jest przecież niby was na to nie stać w Polsce tak naprawdę żyjemy na bardzo wysokim przyzwoitym poziomie wbrew waszym cholernym opiniom

Gość gość
Wybaczcie ale mieszkam poza naszym pieknym krajem i smiem twierdzic, ze zyje sie tu lepiej ale za polska tesknie, niestety takie zycie wybralam nie z kwestii finansowej a z milosci do meza ktory nie jest polakiem.Nie ma co sie oszukiwac wyzsze zarobki i jesli chcesz pracowac to znajdziesz prace,a z pensji sie utrzymasz...jest tez ciemna strona medalu polacy zyjacy na socjalu,nigdy tu nie pracowali a dostaja kase i zyja ze swoimi bachorami na koszt panstwa.

Gość gość
no to super wiec odp********e sie od emigrantow I ich kasy...

Gość gość
Tak narzekając na wszystko robicie z siebie ofiary i bidulki jesteście żałosnymi narzekaczami powinniśmy sie cieszyć że żyjemy w bogatym wysoko rozwiniętym kraju w centrum Europy niejedni by chcieli żyć tak jak my zwłaszcza z Europy wschodniej czy Afryki albo ameryki łacińskiej czy z większości krajów Azji czy dawnej Jugosławii

Gość gość
Nie w każdym kraju żyje sie lepiej niż w Polsce takie kraje gdzie żyje się lepiej jest mniejszość około 40 krajów w zdecydowanej większości ponad w 180 krajach żyje sie gorzej niż w Polsce w Polsce żyjemy na wysokim poziomie w skali światowej może nie w porównaniu z USA czy Europą zachodnią a z resztą świata to na bardzo wysokim i przyzwoitym poziomie żyjemy przyjmijcie to w końcu do wiadomości nasze pkb na osobę i zarobki są powyżej średniej światowej i wg banku światowego i ONZ jesteśmy bogatym i wysoko rozwiniętym krajem naprawde

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum bo chce znać wasze opinie i

Gość gość
Polska wcale biedna nie jest i dawno nie była i polska sie ciągle bogaci i najszybciej w UE rozwija

Gość jestewro
Ja nie uznaje też polandii za biedny kraj wole mieszkać tu niż za granicą mieszkałam w UK oraz w Holandii i tam sztywno jest tam są same sztywniaki polska to bogaty kraj

Gość gość
Kocham Polskę tęsknię za Moją mamą,tatą i domem ale przy 3 umowie zlecenie po szkole podziękowałam za życie w Polsce a po drugie mój tata został ciężko pobity i nie wstaje z łóżka o własnych siłach potrzebuje opieki 24 na dobę mamie zabrali zasiłek opiekuńczy taki cudowny kraj i było naprawdę nam ciężko nie miałam wyboru.

Gość gość
Ja mieszkam w de, jest ok ale tesknie za Polka. Za Polskimi chlopakami, ich poczuciem humoru :) Na szczescie mieszkam niedaleko granicy wiec raz na dwa miechy moge wyskoczyc do rodziny :) Niestety znajomych w Polsce nie mam juz zadnych - kazdy albo sie porozjezdzal po kraju albo ma swoje rodziny, ja przyjezdzam poza okresem wakacyjnym zwykle na swieta albo na weekend, max 3-4 dni i nikt nie bedzie sie dostosowywac do spotkan ze mna akurat wtedy kiedy mi pasuje.. Olali mnie i tyle :P

Gość gość
Jeszcze chce dodac, ze w de nie jest tak zle, sa ubezpieczenia zdrowotne, rozne swiadczenia, urlop macierzynski itp wiec nawet porownywalnie do Polski, ale np w uk czy innych dziwacznych krajach bym nie chciala mieszkac, co z tego, ze ludzie zarabiaja nieco wiecej jak w sumie nie przysluguje im kompletnie nic.

Gość gość
Tak w Polsce jest różowo :) spróbuj tylko otworzyć firmę to już pijawy się doczepiają :o obostrzenia, podatki, zusy, ciągnące się kontrole zabijają małą przedsiębiorczość. Widzieliście kiedyś jakie prawa przysługują pracownikowi, a jakie przysługują komuś kto ma własną działalność i jakie składki on płaci za siebie nie ważne czy ma giga firmę czy mikro firemkę? Owszem jak ktoś ma koncern to luzik ale jak ktoś ma małą, rodzinna firmę i chce się rozwinąć to zwyczajnie nie może, że nie wspomnę o absurdalnych przepisach i wymogach a wy tu z plazmami wyjeżdżacie, o takich bzdetach gdy faktycznie gospodarka leży, a urzędnicze kur/wy zabijają firmy. Pogadajcie sobie z kimś kto ma swoją działalność to normalnie mu się czasem odechciewa :o Ja chciałam kiedyś zaadaptować poddasze na 3 pokoje dla letników. To co na zachodzie jest normą u nas jest niewykonalne chyba, że na lewo. Każdy telewizor to jest abonament, do tego trzeba zapłacić ZAiKS, STOART, SAWP, ZPAV, podatek, haracz dla miasta i dodatkowa składka zdrowotna dla mnie jako właściciela tak, tak :) Kur/wa rzygać się chce! to się opłaca jedynie wielkim hotelom. No i to jest normalne? Takich przykładów można mnożyć ja tylko podałam swój. Moja mama w zeszłym roku "za dużo zarobiła" nie ważne, ze to poszło w towar, szkolenia, opłaty, koszty firmy i zostało jej na zwykłe życie musi zapłacić kilkanaście tysięcy podatku. Żałuje, że była uczciwa. Teraz głowi się z księgową jak z tego wybrnąć, bo na dziś nie ma takich pieniędzy :( To jest ten cukier puder, o którym piszecie? rozejrzyjcie się dokoła jak ten kraj wygląda, a nie się pocieszacie telewizorem plazmowym :o co z tego, że mamy lepiej niż w Pakistanie, to jest takie budujące? Trzeba patrzeć tu gdzie się jest i równać do lepszych, a nie oglądać się na trzeci świat.

Gość gość
Owszem Polska to bogaty kraj Grabią nas kolejne skur/wysyny, najpierw komuna, potem Wałęsa, Mazowiecki, Kwach, Miler, Kaczory, Tuski, Niesiołowskie, Kopocze. Ludzie zarabiają po 1000zł, a jeszcze jest co kraść i choć klepiemy biedę, jedziemy na kredytach i śmieciowych umowach to nie zdychamy. Coś w tym jest, faktycznie bogaty kraj. Okradajcie nas dalej my się cieszymy, bo mamy telewizorek, internecik i starcza na baltolowski jeeeeeeee! Jest SUPER!

Gość gość
Moi rodzice mają od 3 lat własną firmę w miare dobrze zarabiają stać nas na 2 lub nawet 3 razy do roku na wczasy nie muszą na wszystko brać kredytu mamy auto 4 lata temu kupione z salonu i w sierpniu prawie rok temu ojciec już zapłacił ostatnią ratę kredytu i auto już spłacone ale płacą co miesiąc około 5 tysięcy za materiał do produkcji nie chce zdradzać czym sie ta firma zajmuje bo nie chce by wszyscy to wiedzieli same opłaty w tym ZUS itd to około 15 tysięcy miesięcznie i tysiąc za prąd lub nieraz dwa bo maszyny prąd żrą na czysto na życie zostaje nam jakieś 12 tysięcy na miesiąc na życie tyle ile wynosi przeciętna niemiecka pensja

Gość gość
W Polsce nie jest aż tak źle jest jak jest ale polska i tak jest wysoko rozwiniętym krajem i jest podobnie bogata jak Estonia nasz poziom życia jest taki sam jak w Czechach Portugalii w Słowacji Chorwacji czy na Litwie troche lepiej sie u nas żyje niż na Łotwie i jesteśmy dwa razy bogatsi od Rumunów Białorusinówrosjanów Czarnogóry Gruzji Turcji i 2 i pół od Bułgarii i 3 razy od Ukrainy Serbii 4 razy od bośnii i Hercegowiny oraz albani macedoni i 5 razy bogatsi od Kosowa i 7 razy od Mołdawii chodzi o kraje europejskie

Gość gość
Słowenia Malta Cypr Grecja są tylko niewiele bogatsze od polski i armenia jest 6 razy biedniejsza od polski Azerbejdżan 3 razy nawet w skali Europy nie jest tak źle najbogatszy kraj ameryki środkowej jest podobnie bogaty jak polska a reszta kilkakrotnie biedniejsza a w Ameryce południowej najbogatsze jest Chile i jest o 20 punktów procentowych biedniejsze od polski a najbogatszy kraj Afryki też jest biedniejszy i to o dużo od polski i biedniej niż u nas jest w zdecydowanej większości krajów Azji prawie 90% z nich są biedniejsze od polski i wszystkie kraje oceanii z wyjątkiem Australii i nowej zelandii są biedniejsze niż polska polska jest uznawana przez ONZ Międzynarodowy fundusz walutowy i bank światowy za bogaty i wysoko rozwinięty kraj będę z najbogatszych na świecie

Gość gość
Polska się najszybciej w ue rozwija 3 % rocznie i ekonomiści wyliczyli ze w 2017 polska stanie sie bogatsza od grecji w 2018 od Malty w 2020 od Słowenii a w 2022 od Cypru a około 2030 roku mamy dogonić hiszpanie i Włochy a 2040 Niemcy

Gość gość
A USA w 2045 polska dogoni a w 2060 będziemy najbogatszym krajem świata a Szwajcaria zaraz po nas będzie najbogatszym krajem świata a najbiedniejszy to będzie niger i Zimbabwe

Gość gość
Odpiszcie na te komentarze na tym forum chce wiedzieć co myślicie polska od dawna biedna nie jest fajnie że w 2060 będziemy najbogatszym krajem świata wtedy będę akurat mieć emeryturę może wtedy będzie najwyższa na świecie w 2060 będę mieć 67 lat mieszkam w warszawie na Targówku

Gość gość
Gdyby nie kasa od emigrantow i dotacje unijne to bezrobotni dawno zjedliby bezdomnych...

Gość gość
Kasa od imigrantów nic nie daje polska to druga Szwajcaria w europie z najlepszymi na swiecie systemem bankowym oraz największą ilością banków po Szwajcarii polski przemysł rolno spożywczy oraz stoczniowy jest najnowocześniejszy na świecie w Polsce są tylko 3 fabryki okien Velux w warszawie gnieźnie i Namysłowie a Diehl controls tylko w Namysłowie i we Wrocławiu a Nestle schöller też w Namysłowie i dwóch innych miastach nie pamiętam jakie namysłów jest w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ja mieszkam koło Namysłowa i Nestle schöller reklamują nieraz w telewizji i piwo kuflowe i zamkowe w telewizji te piwa są nasze namysłowskie z browaru namysłów ten browar jest jednym z najstarszych w Europie

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum na komentarze bo przecież napisałem i odzew sie wy ut od tego

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum i wszystkie komentarze przeczytajcie i obudźta sie do jasnej cholery chce komentarzy

Gość gość
Polska to jeden z najbogatszych krajów świata przyjmijcie to do wiadomości bo taka jest prawda

Gość gość
Nowoczesna jest polska mamy to samo co na zachodzie nic nam nie brakuje przecież i nie róbcie z siebie takich ofiar jak z d**y zdjęcie jen

Gość gość
My jesteśmy cudownym krajem który wiele osiągnął na tym świecie i polska jest 20 największą gospodarką świata Norwegia na 21

Gość gość
Polska przecież jest mocarstwem i krajem tranzytowym między wschodem a zachodem Europy nasz kraj jest piękny nie wstydźcie sie go bądźcie dumni z tego kraju

Gość gość
IWesz dlaczego nie wracam do Polski? Mimio ze skonczyklam dobry kierunek na dobrym uniwersyteciei mam sporo znajomosci i niezle ustawiona rodzine? Dlatego, ze tu gdzie mieszkam nie musze sie spianc, nie musze byc najlepsza, nie lmusze sie bac, ze nie uda mi sie psalacic kredytu na dom. Moge chodzic do pracy na 4/5 etatu, bo dizeci sa jeszcze male, moge za to co zarobie spokojnie zyc. A jesli strace prace, to przysluguje mi zasilek w wysokosci 80% obecniej pênsji i dofinansowanie do studiow posyplomowych. Nie oplywam w luksusy, oszczedzam rpad i wode, nie szmaje z kasa na jedzenie i ciuchy. Nie jezdze na eksluzywne wakacje, tutejsze wybrzeze mi w zupelnosci wystarcza, plus raz do roku wizyta w Polsce. Dzieci sa w prywatnym rpzedszkolu kotre kosztuje mnie tyle co oplaty za obiady i swietlice, jesli nie dobiore ich do 17. Do lekarza ide kiedy mam taka potrzebe, prywatnie. Ubezpiecznie zwraca mi 100% wydatkow. Place za to podatki, ten dochodowy akurat niewielki ale lokalny od nieruchomosci i kadastralny to kilka tysiecy euro. W zamian moje dzieci w malym mliasteczku w ktorym mieszkmay moga chodzic do dobrego rpzedszkola , podstawowki i gimanzjum. Moga tez bardzo chodzic na taniec, muzyke i uorawia 10 roznych dyscyplin sportowych. Wszytko za symboliczna oplata. Nie musze wydawwac orwnowartosci najnizszej pensji na dobra szkole ( tak jest w Polsce) choroba i wykup lekow nie powieksza dziury w budzecie. Nie musimy uczestniczyc od malego w wyscigu szczurow, zeby 6 latka dostala sie do szkoly muzycznej na fortepian. Moze grac na tym fortepianie dla przyjemnosci i pozniej zdecydowac, czy chce z tego uczynic swoj zawod. Zyje mi sie spokojnie, bez luksusow ale tez bez zbednych wyrzeczen.

Gość gość
Czy uważasz polske za biedny kraj czy nie bo ja nie uważam tak tu wcale sie źle nie żyje czemu tak na ten kraj narzekacie

Hmm ja mieszkam za granica, w Portugalii dokladniej. Nigdy nie powiedzialam zlego slowa na Polske, bo Polske poprostu kocham. Tesknie, pewnie ze tak, ale.. poczulam smak dobrego zycia ( nie mowie, ze w pl bylo zle - skonczylam szkole, wyjechalam na 2 miesiace na wakacje do pt, wrocilam - znalazlam szybko prace, nazbieralam pieniadze i wyjechalam po pol roku na stale ) o o Mieszkam w bajkowym miejscu, stac nas na wiele, ludzie sa tutaj przemili, zyje sie tutaj zupelnie na luzie, pogoda dopisuje, prace mam stala, moj M rowniez ma stala prace. Wiadomo, ze nie zawsze jest tak kolorowo, ale nie ma na co narzekac.