Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu ciąży dzidziuś zaczyna kopać ?

Polecane posty

Gość gość

Trochę się martwię jestem w 25 tygodniu ciąży , a nie razu jeszcze nie poczułam żadnego ruchu.Moja koleżanka z pracy też jest w ciąży i już ma pierwszego kopniaka od dzidziusia za sobą a jest w 20 tygodniu. Od czego może to zależeć?

Gość gość
Może Czujesz juz ruchy a nie wiesz, że to dziecko? Moja pierwsza córka najbardziej *****iwa była gdy ja leżałam, zwłaszcza na plecach.

Gość gość
od tego jak ułożone jest dziecko, od twojej wagi-to główne czynniki. Ja poczułam w 19 tygodniu. I np. w dzień do końca ciąży mało co czułam ruchy, a jak mój mąż wracał po nocce, lub w nocy się przebudził i dotknął brzucha się śmiał, że całą drużynę noszę :)

Gość gość
zalezy. moja kolezanka nie czula po 20 tyg. miala lozysko na przedniej scianie. ja mialam lozysko wysoko i ruchy czulam juz w 16 tyg.

Gość gość
Ułożenie łożyska też ma wpływ. jak jest na przedniej scianie to pozniej sie czuje.

Gość gość
A jestes pod kontrola lekarza? Wszystko jest ok? Na ktorej scianie macicy masz lozysko? Jestes szczupla czy nie? To sa podatawowe aspekty. 25 tc to troche pozno. W szpitaku mi mowili ze po 22 kobieta w pierwszej ciazy powinna poczuc pierwsze ruchy. I nie oczekuj spektakularnych kopniakow, bo na poczatku dziecko jakby przeplywa z jednej strony na druga, albo niesmialo wystawia ktorac z konczyn:-)

Gość gość
Jestem pod kontrolą lekarza , mówił mi że wszystko jest w porządku i nic złego się nie dzieje.Mam łożysko na przedniej ścianie. Może macie rację po prostu tego jeszcze nie czuję i za bardzo panikuje.

Gość Marita1990
Nie martw się kochana ja tez późno zaczelam czuć ruchy. Jestem w 27tc i prawdziwe kopniaki (chociaż nadal słabe) czuje dopiero z 2 tygodnie. Wczesniej czulam tylko czasami słabe ruchy i nigdy nie byłam pewna czy to mój synus. Tez mam łożysko na przedniej ścianie, poza tym dopóki maluch jest ułożony główka do gory to tez słabiej czuć ruchy. Jeśli lekarz mówi ze wszystko jest ok to na pewno tak jest:) Ja się śmieje ze mam po prostu w sobie małego leniuszka:)