Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkka

odwyk od piersi jak wygladalo u was

Polecane posty

Gość autorkka

Dziewczyny jak u was wygladalo oduczanie od piersi.Najbardziej interesuja mnie przypadki maluszkow 6-12m.Czy wtedy dokarmialyscie w nocy ?Czy dzieciaki sie bardzo buntowal I jak dlugo?

Gość Amaklklsds
Nie należy odstawiać przed 12 miesiącem życia. Do pół roku mleko matki powinno być jedynym pożywieniem, a do 12 uzupełniającym. U mnie córka sama przestała domagać się piersi przed drugim rokiem życia. Bardzo naturalnie to było, żadnego nagłego odstawiania. Po prostu pierś była coraz rzadziej i rzadziej, aż w końcu przestała się dopominać. Najdłużej dokarmiałam jakoś tak nad ranem.

Gość gość
No niestety ja jestem wrecz zmuszona by odstawic od piersi. Synowi idzie 10m.Wszysko bylo ok ale od miesiaca mam horror w nocy ,dziecko przestalo spac w nocy jak niema piersi w buzi.Jestem niewyspana I wykonczona I dziecko tez.Dzis byla pierwsza noc bez piersi ,budzil sie jak I budzil tyle ,ze wiecej plakal.

Gość gość
Wiesz, szkoda by było odstawiać od piersi przed ukończeniem roku. Zrób tak jak ja, bierz dziecko na noc do łóżka i karm na leżąco, pół śpiąco. Wszyscy się wyśpicie.

Gość gość
To minie, bierz małego na noc do łóżka. To stan przejściowy. Wytrwałości życzę :)

Gość gość
N niestty dziewczyny branie d wlasnego lozka nic nie pomaga ,bo po pierwsze maly w nocy wedruje I juz pare razy mi z lozka spadl.Wstaje I idzie.Poza tym wcale nie jest lepiej bo musi miec piers w buzi a inaczej sie budzi.Zreszta I tak sie wybudza co chwila nawet przy piersi I w lozku ze mna a potrafi nawet co 30min.A kiedys mi przesypial 5godz ciagiem.Szkoda mi go odstawiac,ale juz jestem nieprzytomna 24g na dobe

Gość gość
no to faktycznie