Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyłyście niemowlę zasypiać w łóżeczku

Polecane posty

Gość gość

pytanie mam do Mam, które najpierw usypiały dziecko na rękach albo kołysząc w wózku albo w kołysce... Jak udało Wam się w końcu nauczyć bobaska zasypiać w łóżeczku i kiedy ten przełom nastąpił ?

Gość gość
podbijam

Gość gość
Nie wiem czy pomogę, bo długo nie bujalam... Synek ma 7 tyg, na początku bujalam na rękach, aż odpadł na dobre. Od dwóch tyg Kładę go do lozeczka i włączam pozytywke z karuzeli, chwilę przy nim stoję , dam smoczka, choć i bez niego czasem się udaje. Dodam ze kp i dziecko zasypia przy piersi, po chwili sam puszcza. Wtedy na ramie do odbicia i różnie bywa, czasem się wybudzi, wtedy di lozeczka idzie dosłownie z otwartymi oczami, smoczek, pozytywnka i zasypia, raz po 10 min czasem po godzinie i po drodze marudzi, ale o ile bardzo nie placze to go na ręce już nie biorę. Mam nadzieję ze w ten sposób jakoś się nauczy i unikne bujania na rękach. Na razie jest ok. Za to martwi mnie co będzie kiedy zechce odstawic go od piersi a on się przyzwyczai przy niej zasypiac tak jak teraz...czy przy butelce też mi zaśnie...?