Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bedzie glupio jezeli nazwe syna

Polecane posty

Gość gość

Aleksander (Aleks) skoro corka jest Aleksandra? Czy lepiej zdecydowac sie na inne mam jeszcze w zanadrzu Krzysztofa i Artura

Gość gośćkjiugtyfrtdrigkjn
nie bedzie glupio :)

Gość gość
Ja bym tak syna nie nazwała. Znam rodzinę, w której jest Oliwier, Oliwia i Aleksander właśnie. NA wszystkie dzieci wołają Oli, Olek, Ola, Oliś, Olisia... Kręćka idzie dostać.

Gość gość
ja osobiście nie nazwałabym tak dziecka, nie podobają mi się takie połączenia męskich i żeńskich odpowiedników danego imienia, lepiej inne, choć te dwa imiona też nie zachwycają

Gość gość
Ale bylaby Ola i Aleks nie Ola i Olek! Mam ogromny problem.

Gość gość
Moim zdaniem to nie jest głupi pomysł bo jak często jednocześnie używasz obu imion? :)

Gość gość
wybralabym imię Aleks. nie Aleksander. skoro już musisz w tym kierunku. wy będziecie na Aleksandra mówić Aleks,ale cala reszta Olek. tak zwyczajowo się przyjelo.

Gość gość
Ta, koniecznie przez X! Litości

Gość gość
Wg mnie glupio

Gość gość
Po pierwsze Aleksander to Olek a nie aleks. Aleks to zupelnie inna para butów.

Gość gość
nie podoba mi sie ani dla chłopca Aleksander ani Ola dla dziewczynki,a mojej koleżanki syn ma tak na imię i mówią na niego, Alek,nie Olek czy Aleks

Gość gość
a może Aleksy?

Gość gość
Oki to odpuszcze tego aleksandra bo tez mi sie wydawalo ze to bedzie kiepskie rozwiazanie. A Krzysiu? Bedzie ok??? Jak Wam sie podoba to imie.

Gość gość
Krzysztof mi się podoba zdecydowanie bardziej. A co do tego, ze ty byś na syna mówiła Aleks- to chyba tylko ty. Na Aleksandra wszyscy mówią Olek. Ja nie lubię takich par imion właśnie Olek i Ola, Maria i Marian czy nawet JAś i Małgosia :P Ludziom czasami wydaje się to słodkie a dla mnie jest to brzydkie, nieciekawe, infantylne.

Gość gość
Mi imie Krzysztof nie podobało się i w ogóle nie brałam go pod uwagę jako fajne imie dla chłopca, do czasu aż poznałam pewna mame która ma Krzysia, chlopiec ten ma 5lat i imie Krzyś bardzo do niego pasuje, wiec chyba chodzi też o dopasowanie

Gość Grażyna maj
Krzystof mi się nie podoba, ale to imię w porządku. Pasuje do człowieka na każdym etapie życia. Mały Krzyś, później Krzysiek, Krzysztof. Jest ok, choć tak jak mówię, mnie nie zachwyca. :)

Gość gość
Krzysztof jeszcze gorsze niż Aleksander,widać że gustujesz w staropolskich imionach,nie lubisz tych wyszukanych,ok. ale może wybrałabyś jakieś pośrednie,nie aż tak bardzo stare i nie nowoczesne, Krzysztof to dla mnie stary facet, a Krzysio bardzo nieładnie dla małego dziecka. Ale to Twoje dziecko i Twój wybór

Gość gość
moja koleżanka też woła Alek (od Aleksander) wątpię by dzieci też tak chciały wołać, przyjęło się Olek nie popieram pomysłu

Gość gość
Nie nazywaj tak dzieci, nikt ci na Aleksandra nie będzie wołał Aleks, będą na niego wołać Olek. Poza tym, Aleks bardziej kojarzy się z dziewczynką, jest nawet taka bajka i Aleks tam to kobieta. Zresztą, jak zawołasz Aleks, to Aleksandra też się obróci. Weź nazwij dzieci po ludzku, nie bliźniaczymi imionami, za dużo p********ia się jest z takim połączeniem :O

Gość gość
Krzysiu ladnie vardzo ladnie. Wogole Krzyski to fajne chlopaki

Gość gość
Ja z tych trzech imion wybrałabym Artura.

Gość gość
Ja bym nie nazwała dzieci w taki sposób, że jest Aleksander i Aleksandra, Karol i Karolina, Patryk i Patrycja, Krystian i Krystyna itd. Krzysztof to śliczne imię.