Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łatwiej się piszę niż mówi.

Polecane posty

Gość gość

Też tak macie? Jak piszę i pomyślę o tym co chcę napisać to mam bogatszy zasób słownictwa i w ogóle ciekawsze rzeczy do powiedzenia niż w rzeczywistości. Kiedy z kimś rozmawiam czuję się 10 x glupszy niż w formie pisemnej i połowy tych słów, którymi się posługuje wirtualnie nie pamiętam, nie korzystam z nich. Często też nie wiem o czym rozmawiać a w sieci takiego problemu nie mam. Z czego to wynika? Ja po prostu nie potrafię pomyśleć w realu nad tym co powiedzieć. Czy to wynika z nieśmiałości czy co? Ma ktoś takie dylematy?

Gość gość
ja też tak mam. często najbardziej mi to doskwiera kiedy mam sprzeczkę z moim facetem. wówczas z nerwów czy uj wie z czego mam pustkę w głowie, nie potrafię poskładać myśli, a On mnie wtedy bardzo szybko gasi swoimi argumentami, wyrazem twarzy itp. to śmiesznie zabrzmi ale gdy musze Mu konkretnie i dosadnie wywalić co jest nie tak piszę do Niego list albo wielki wywód na fejsie :O

Gość gość
No to mamy tak samo. Bardzo to uciążliwe :(

Gość gość
to jest tragiczne. osobiście nie uważam się za tumana, często słyszę od osób, które mnie znają, że jestem jakoś tam inteligentna ;) ale w gronie osób lub nie daj boże w zupełnie nowym towarzystwie - milczę, bo po prostu nie wiem co powiedzieć. a rozmawiać można ze mna dosłownie o wszystkim. nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, może to przez nieśmiałośc?

Gość gość
i wiesz co autorze tematu? to chyba faktycznie przez nieśmiałość. siedzisz sobie przed kompem, po drugiej stronie łącza masz swojego rozmówcę i skupiasz się JEDYNIE na rozmowie w realu jest tak, że chcąc nie chcąc podświadomie już myślisz o tym co ktoś o Tobie myśli, jak Cię ocenia, jak na Ciebie patrzy. a przez kompa - nie widzi Cię, czyta tylko co piszesz.. ocenia Twoje myśli i poglądy a nie wygląd i zachowanie

Gość gość
"milczę, bo po prostu nie wiem co powiedzieć. a rozmawiać można ze mna dosłownie o wszystkim" jak czytam coś takiego to już mnie nie bawi, zwyczajnie szkoda mi cię, takie żyjątko, niby podobne do człowieka ale jakby bez mózgu :-O

Gość gość
gość dziś - tylko że... mam gdzieś co ty o mnie myślisz :)

Gość gość
No ja też jestem nieśmiały zawsze się zastanawiam jak zostanie odebrane to co powiem. Bylem przesladowany w szkole i myślę że to miało na to wpływ. Teraz jestem na etapie wychodzenia ze skorupy, ale problemy ze słuchem które mam od niedawna sprawiły że cofnalem się w moim samorozwoju i znowu popadam w kompleksy.

Gość gość
Czasami lepiej nic nie mówić niż klepać pierdoły jak leci.

gość dziś "milczę, bo po prostu nie wiem co powiedzieć. a rozmawiać można ze mna dosłownie o wszystkim" jak czytam coś takiego to już mnie nie bawi, zwyczajnie szkoda mi cię, takie żyjątko, niby podobne do człowieka ale jakby bez mózgu :O x Bez mózgu to jest autor tego komentarza :O

Gość gość
Też tak myślę. Dla mnie takie bezsensowne gadanie o plotach i o tym co na siebie ubrać, co kto będzie wpieprzać na obiad, czy gdzie pójdzie po pracy mnie zwyczajnie nie interesuje. Dla mnie to patologia a w pracy codziennie gadają na takie tematy. Uważam że to są rzeczy nie istotne i mam to za przeproszeniem w du*ie ale widzę że im sprawiają frajdę. Dlatego nie wiemczy ja jestem nienormalny czy im coś dolega. Uważają mnie przez to za odizolowanego od grupy bo nie poruszam takich wątków no i chyba mnie nie lubią.