Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób które mają dzieci! Co byście im polecili?

Polecane posty

Gość gość

Co byście polecili swoim dzieciom które nie chcą iść do ogólniaka 1. Zawodówkę 2. Czy technikum Bo wiecie, zawodówka w tych czasach jest więcej warta niż technikum.

Gość gość
Gdybym wiedziała jak będzie wyglądać moje życie zawodowe po studiach, to poszlabym do zawodówki. Maturę zawsze można zrobić później w liceum uzupełniającym dla dorosłych. Po technikum masz maturę, ale tak naprawdę nie masz wyuczonego zawodu, bo praktyki trwają cały miesiąc przez cztery lata. Bezsens.

Gość gość
Ewentualnie zawodówka + technikum. No, chyba, że takie technikum jak technik: rachunkowości, ekonomiczne, administracji by móc pracować w biurze.

Gość gość
Zawodówka to lepsze rozwiązanie, dziecko szybciej pójdzie do roboty.

Gość ytjtyjyjt
Lanie pasem, szlaban i podobne dla tumana. Innej opcji nie ma.

Gość gość
Zawodowa. A dlaczego? Dlatego że nauczą zawodu w praktyce, a nie w teorii tak jak w technikum ( przez 4 lata jeden miesiąc praktyk zawodowych -śmiech na sali). Co z tego ze po technikum matura i zawód jak praktyki zero. Ja żałuję że uczyłam się w technikum ( jestem juz po studiach) bo w zawodzie wy uczonym nie pracowałam ponieważ pracodawcy akurat w tej branży ( gastronomia) wola osoby z umiejętnościami praktycznymi, z doświadczeniem ( które można zdobyć na praktykach zawodowych)

Ja mogłam iść do zawodówki a potem do liceum, albo do samego liceum bo technikum to tak: nauki dużo a matury i egzaminu zawodowego i tak można nie zdać, jak w moim przypadku. Co jak co ale matura jest trudna a egzaminy zawodowe również do łatwych nie należą i trudno je zdać.

Gość gość
zgadzam się z tym że zawodówka jest lepsza niż technikum ponieważ po niej masz konkretne wiadomości