Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przemysław

Toyota Yaris ubezpieczenie AC PZU

Polecane posty

Gość Przemysław

Witam, ostatnio mojej mamie przydarzyła się szkoda samochodu Toyota Yaris rok 2009 przejechane miała zaledwie 40tyś, samochód został zalany podczas powodzi przez wodę. Auto posiadało AC w PZU, zostało odholowane do serwisu ASO Toyota gdzie rzeczoznawca ocenił szkodę całkowitą, samochód został wyceniony na 21 600 zł, został wystawiony na licytacje PZU oraz znalazł się oferent który zaproponował 14 200 zł resztę wypłacało PZU czyli 7400zł , ta kwota nie zadowalała mojej mamy, złożyliśmy odwołanie lecz to nic nie dało w odpowiedzi otrzymaliśmy że samochód nie posiadał stałej ceny pojazdu oraz miał liczne uszkodzenia: jednak ze względu na znajdujące się na pojeździe uszkodzenia bez związku ze szkodą dokonano ujemnej korekty o kwotę 2100zł – szacowany koszt usunięcia uszkodzeń bez związku ze szkodą. Uszkodzenia bez związku ze szkodą: drzwi tylne wgięte – naprawa, błotnik tylny porysowany, zderzak tył porysowany, błotnik tylny prawy wgięty, błotnik przedni prawy porysowany, kołpak koła przedni prawy połamany, lusterko zewnętrzne prawe połamana obudowa, pokrywa bagażnika porysowana. Moja mama bardzo się tym zdenerwowała postanowiła skontaktować się z kancelarią która zajmuje się takimi sprawami, poinformowano ją że odwołanie napisane przez nich kosztuję 200 zł lecz gdy oni się na to nie zgodzą można sprawę oddać do sądu. Czy może warto zabrać samochód i się nim cieszyć, sprzedać go oferentowi za daną kwotę czyli 14200, czy też może wejść na drogę sądową by uzyskać większe odszkodowanie

Gość Marcin213
Przemku poradź swojej mamie aby lepiej nie wchodziła na drogę sądową z PZU na tak małą kwotę jaką jest 2100zł sam miałem stłuczkę i ubezpieczyciel chciał wypłacić mi za moje kochane autko tylko 22000 a było warte 5000 więcej, odwołanie nic nie dało ale jako że mam ducha walki wstąpiłem na drogę sądową a tam się tylko rozczarowałem sprawa była przegrana gdyż rzeczoznawca udowodnił że auto miało wcześniej kolizję i odliczył to od wartości auta, przed wypadkiem miałem tylko lekko uszkodzony zderzak, Jeżeli takowe uszkodzenia były nie warto wchodzić na drogę sądową same problemy a na sprawę czekałem 7 miesięcy. A co do wraku niech lepiej sprzeda auta popowodziowe często płatają figle to taka skarbonka bez dna

Gość ArekM
Ja kiedyś miałem orzeczoną szkodę całkowitą i kupca mi nie znaleźli zostałem z wrakiem, jak dają kupca to lepiej brać

Gość Damian Wiktor
Sądziłem się kiedyś z PZU niby wygrałem a i tak pieniędzy długo nie zobaczyłem sprawa trwała półtora roku dla 2100 nie warto więcej się wyda na prawników

Gość Mechanik231
Ja bym auta zalanego nie brał same problemy cud że ktoś wylicytował

Gość Agata Kołaczyk
Ja miałem problem po stłuczce szkoda całkowita i skasowane auto przy domu ubezpieczyciel nawet nie zapewnił zbycia pojazdu, lepiej sprzedać zanim jest kupiec

Gość Klaudiusz89
W aso zawsze znajdą dużo szkód tak to już jest z serca odradzam zachowanie zalanego auta co innego by było gdyby było po jakiejś kolizji zawsze można wyklepać, teraz ciężko by było sprzedać zalane auta wprowadzili w tym roku główny rejestr

Gość Bartek D
szczerze wolałbym sprzedać zalany pojazd jeśli to możliwe, teraz mu może nic nie być a za jakiś czas będzie się sypało błędami z komputera, take są już auta po powodziowe

Gość Konrad1983
auto niby nowe niski przebieg ale było zalane nic z tego, odradzałbym zostawienie tego samochodu ale to już wasza decyzja

Gość gość
Zapraszamy do współpracy z naszym wykwalifikowanym zespołem w zakresie ubezpieczeń. Lata doświadczenia w branży oraz stale poszerzająca się grupa Klientów świadczy o naszej dobrej opiece. Każdemu Klientowi dobieramy ochronę ubezpieczeniową zgodną z jego potrzebami a jednocześnie za rozsądną cenę. Dzięki temu stale wzrasta grono osób i przedsiębiorstw obdarzających nas zaufaniem. Jesteśmy na bieżąco ze zmianami na polskim rynku w zakresie ubezpieczeń. Serdecznie zapraszamy do kontaktu osoby z Garwolin i okolic: ubezpieczeniagarwolin.pl

Gość gość
jeżeli uważacie, że powinniście dostać więcej to warto w tym kierunku podziałać, samemu trudno ale można się skonsultować np. z http://www.odszkodowania.net/

Gość davbb
Na zdrowie mi wyszła zmiana ubezpieczyciela ostatnio. Nowej polisy szukałem przez porównywarki, ostatecznie najlepsze warunki znalazłem przez tę – http://kalkulator-oc-ac.auto.pl, płacę jakieś 20 procent mniej przy tych samych warunkach bo OC i tak jest ustawowo ustalane.