Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sądzicie że Ebola będzie 'dżumą XXI wieku'?

Polecane posty

Gość gość
z jedną różnicą: na dżumie nikt w średniowieczu nie zarobił. na eboli zarobi ten, kto wirusa uwolnił i niebawem "wynajdzie" lekarstwo

Gość gość
Taa jasne. Gdyby tak było jak mówisz to już dawno byłaby szczepionka a się na nią nie zanosi więc nie pociskaj kitu:O

Gość gość
Z tego co słyszałam, po ostatnich przypadkach zakażenia białych ludzi wirusem, naukowcy oznajmili że wynaleźli szczepionke na ebolę. Co ciekawe ta szczepionka została dawno wymyslona, tylko nie była wypuszczona na rynek (brak badań nad nią albo firmy farmaceutyczne nie chciały jej ujawniać). Osobiście uważam że ebola nie jest wirusem doskonałym - za szybko ''wymiera'', a właściwie wygasa (jak już wybije całą ludnosć w obrębie wioski albo strefy kwarantanny to nie będzie sie miała gdzie rozprzestrzeniać i wirus wygaśnie przynajmniej na jakiś czas). Z drugiej strony, przyroda dba o równowagę, a ludzi jest zbyt dużo i sieją za duze zniszczenie... Może więc natura chce zredukować liczbę ludzi na świecie :D równowaga musi być

Gość gość
goraczka krwotoczna - paskudna śmierć :O ludzi nie jest za duzo. wszedzie widze ugory, ścierniska i puste pola.

Gość gość
nie wiem czy pamiętacie takie zacne czasy szkoły średniej, ale tytułową "dżumę" można było interpretować na wiele sposobów. sądzę, że i w tym przypadku jest podobnie :P

Gość gość
jak nie ebola, to putin, jak nie putin, to islamiści, jak nie islamiści, to żydzi, coś tą dżumą będzie.

Gość gość
Ja to się tej eboli bardziej boję niż ew wojny...

Gość gość
ebola to wirus wychodowany w labolatorium. Tak twierdzi doktor Jaśkowski i ja zanim przeczytalam artykuł to też tak pomyślalam. No bo w Afryce, najbiedniejszym kraju, ludzie niewykształceni. Najpierw robi się szopkę z nagłaśnianiem każdego przypadku, później jest info o leku/szczepionce, której starczy dla kilku osób. Chyba był jakiś napad albo włamanie po te leki. Widzicie ile chętnych do brania udziału w eksperymencie? USA testuje nową bron biologiczną. Ale jak z nią walczyć ma zwykły człowiek? Jak już się przywlecze do PL? Pamiętacie świńską grypę i szczepionki po których mnóstwo ludzi cierpi na narkolepsję?