Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzinny chrzest mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

tak sie zlozylo ze ja moja siotra oraz kuzynka maly male dzieci. i pomyslelismy zeby zrobic wspolny chrzest naszych dzieci. polaczyc 3 chrzty. i moje pytanie czy ta sama osoba moze byc chrzestnym 2 dzieci na tej samej mszy?

Gość gość
jak sie uprzesz, moze nie byc nawet chrzestnego, wszystko sie da zalatwic, ale to niefajne

Gość gość
Sądzę że ksiądz nie będzie mieć nic przeciwko.

Gość gość
po co narazac sie na duze koszta i robic 3 iprezy jak mozna odrazu wszystcy zrobic.

Gość gość
ale pomysl fajny, tylko do tego ja bym wziela osobnych chrzestnych

Gość gość
ja też wzięłabym innych chrzestnych. Później będzie porównywanie, że jeden od chrzestnego dostał zabawkę za 30zł a drugi za 50zł. Zresztą to też obciążenie finansowe dla chrzestnego żeby robić prezenty dwójce dzieci w tym samym wieku

Gość gość
a ja mam inne pytanie, jak wg ciebie to tańsza impreza, jak nie idzie tylko jedna rodzina, a skoro jest troje dzieci to będą nie dwie a cztery rodziny?

Gość gość
i każda płaci za swoich gości?

Gość gość
chcemy zrobic uroczystosc w lokalu. wiec koszta osob ktore bede z nszych rodzin beda podzielone na 3. ja z mezem placimy za oosby z jego strony, a z mojej strony na 3.

Gość gość
dla ciebie tansza impreza, ale nie dla gosci-jedna impreza i 3 prezenty jakby nie patrzec

Gość gość
niby tak ale ja nie patrze na prezenty. mi na tym nie zalezy.

Gość gość
ale to wspolnie rodzinnie ustalilismy zeby zrobi taki grupowy chrzest

Gość gość
hah, ale goscie nie przyjdą z pustymi rekami, mają na glowie prezent razy trzy, powinnas o tym pomyslec jednak

Gość gość
Problem beda mieli tylko rodzina autorki.rodzina ich mezow przyniesie przeciez tylko jeden prezent

Gość gość
no właśnie, rodzina z drugiej strony będzie musiała dać prezenty dla dwójki pozostałych dzieci?

Gość gość
ja wiem otym. ja tez z tym sie licze. pomysl wyszedl od kuzynki i mojej siostry. czy nie chce razem zrobic chrzcin.

Gość gość
no co ty. ja z mezem robie prezenty dla dziecka siotry i kuzynki. natomiast z rodziny meza tylko dla naszego dziecka. siostra dla mojej i kuzynki. a kuzynka dla mojej i siotry.

Gość gość
ale wiesz, że twoja rodzina robi potrójne prezenty, na nie się nie patrzy ale pomyśl ludzie dają po minimum 100 zł, i zamiast mieć to na 3 razy będą mieć na raz... Jak dla mnie to osobista impreza i tyle.

Gość gość
ale nie tylko my mlodzi tak pomyslelismy tylko nasi rodzice. dla nich to zaden wydatek.

Dziewczyna zadała konkretne pytanie a Wy jak zwykle trujecie nie na temat. Jeśli miałabym się zdecydować na taki łączony chrzest to raczej wolałabym różnych chrzestnych.