Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WASZ FACET ALBO MĄZ UMIALBY SAM W DOMU WYMIENIC KONTAKT W GNIAZDKU

Polecane posty

Gość gość

zmienic te kontakty na nowsze i lepsze? bo moj wzywa do tego fachowca... zastanawiam sie czy tylko jest z niego taka ciamajda czy wy tez tak macie

Gość gość
Mój mąż, ogólnie mężczyźni w mojej rodzinie potrafią wymienić kontakt. Wszystko potrafią z robót budowlanych, jakby się wkurzyli, to dom by postawili od podstaw. A wykształcenia ku temu nie mają, po prostu potrafią skądś tam z nauk od ojców :D

Gość gość
oczywiście i sam się nauczył,wiele rzeczy robi w domu,mimo,że pracę zawodową ma umysłową

Gość gość
To szczyt głupoty. Budowanie domu to nie tylko stawianie cegieł. Trzeba być debilem żeby stawiać samemu dom nie mając żadnego doświadczenia. Jak dach pierdyknie i zginie cała rodzina, albo fundamenty osiądą, ściana zacznie pękać.. D/pa

Gość gość
moj nie umie, ba! wiele takich domowych robutek robie ja, ale to dla tego ze mialam "cala rodzine" (ojca, dziedkow, wujkow), natomiast maz mial tylko mame, przez cale zycie i nikogo wiecej i to moim zdaniem tlumaczy jego "ciamajdactwo".

Gość gość
ale kontakt wymienic nie jest latwo.. przeciez tam prad jest i trzeba uwaząc z prądem..trzeba kabelki dobrze zmieniac..od prądu....a saper myli sie tylko raz:)

Faceta ani męża nigdy nie miałem :D i nie przewiduję mieć :D. x W swoim mieszkaniu wymieniłem wszystkie wyłączniki światła na wygodniejsze (i włączone w tej samej pozycji :D), większość gniazdek elektrycznych, wymieniłem wannę, spłuczkę, opracowałem specjalną instalację do odpływu wody z pralki (do pralki nie dostają się brzydkie zapachy z kanalizacji), poskładałem większość mebli, ale wciąż uważam, że mam dwie lewe ręce do robót domowych :(. :D :D :D

Gość megpjhbhjck
prawda jest taka że nawet jeśli się nie nauczył tego wczesniej to jest internet i filmiki instruktażowe i jesli ktoś wie jak trzymać srubokret i kupi sobi miernik za 2 zł to wymieni kontakt bez problemu, ale to kwestia samozaparcia. ja mam o tyle dobrze, że mój narzeczony jest elektrykiem, ale mój ojciec czy brat choć mają inne wykształcenie też robią takie rzeczy bez problemu, a ja jeśli muszę to też sobie radze bo mojego narzeczonego ze wzgledu na prace za granicą nie ma w domu bardzo czesto. jak pisałam kwestia podejscia, sa ludzie którzy wolą coś zrobić sami a są tacy ktorzy woli żeby zrobił to ktoś inny a oni w tym czasie zajmą się tym na czym się znają i zarobią na tego fachowca.

Gość gość
mój potrafi i robi, jak tylko coś się zepsuje. kontakty, lampki, żyrandole, wszystkie te kabelki, włączniki, o których ja pojęcia nie mam. ogólnie potrafi dużo zrobić. i dobrze, taniej wychodzi i to znacznie. dopóki go nie znałam, za byle pierdołę trzeba było płacić pseudo fachowcowi minimum 50 zł.

Gość gość
haha mój mąż cała instalacje w mieszkaniu robił, kontakt to pryszcz dla niego :)

>>>ale kontakt wymienic nie jest latwo.. przeciez tam prad jest i trzeba uwaząc z prądem..trzeba kabelki dobrze zmieniac..od prądu....a saper myli sie tylko raz<<< Tam, przy wejściu masz takie małe klawisze bezpiecznikami zwane :D. Jak je wyłączysz, to nic już w instalacji nie wybuchnie :D. Ale to prawda, że do prądu należy podchodzić rozsądnie i z rozwagą. Podstawowe informacje o kolorach i przeznaczeniu tych trzech, lub czterech kabelków również są przy modernizacjach instalacji bardzo przydatne :D.

Gość gość
Mój maż wszelkie prace związane z remontami, elektryką, stolarką itp. wykonuje sam. Sam wykończył dom, kładzie gresy, glazury, wymurował kominek itp. a gniazdka to pikuś ;-) ale już mój rodzony brat nie zna się kompletnie na tego typu sprawach i do wszystkiego biorą fachowców, nawet jak drzwi skrzypiały to bratowa zawołała kogoś ;-) albo mój mąż jedzie do ich kranu czy gniazdka ;-)

Gość gość
nie umiałby, a ja byłabym wściekła gdyby próbował. Nie jest elektrykiem, nie ma o tym pojęcia więc czemu ma się za to brać? Żeby go prąd kopnął?

Gość gośćula
nie mam męża , kontakty wymieniam sama , chociaż przyznaje na poczatku miałam stresa,teraz mam do roboty całą elektryke w mieszkaniu ,no i tu musze wezwać fachowca

Gość gość
Umiałby. Ale jeśli Twój nie umie to może lepiej niech wezwie tego fachowca bo jeszcze go prąd porazi

Gość gość
Może umie ale mu się nie chce? Stać go na fachowca to czemu miałby go nie wezwać? Samochód też ma sam naprawiać nawet jeśli umie? Od tego sa warsztaty.

Gość gośćula
znam takie ciamajdy co wzywają pomoc drogową bo sami nie potrafią koła zmienić ,niby wożą zapasowe , narzędzia ,podnosnik ,ale nie potrafią i płacą po 2 stówy za hol

>>>nie mam męża , kontakty wymieniam sama , chociaż przyznaje na poczatku miałam stresa,teraz mam do roboty całą elektryke w mieszkaniu ,no i tu musze wezwać fachowca<<< W jakim rejonie mieszkasz :) ?

Gość gość
:)znowu temat o jakims facecie bo kobieta pasji nie ma hobby czy zaintersowan? wszystko o facecie... 888 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
Robi wszystko dosłownie. Nawet nauczył się świetnie gotować. Bo chciał. Jest inżynierem z zawodu, ale zna się na wielu rzeczach. Książki łyka, komputer obsługuje, hydraulika, elektryka, budowlanka - wszystkiego się naumiał w zakresie jakim było potrzebne. Ma jedną wadę - nie gra i nie śpiewa, ale Pan Bóg nie każdego obdarzył słuchem :):):)

Gość gośćula
małopolska misio ,ale nie jestem złotą raczką ,ot po prostu musiałam się sama nauczyć ,bo mi żal kasy wydawać na pseudofachowców

>>>małopolska misio ,ale nie jestem złotą raczką ,ot po prostu musiałam się sama nauczyć ,bo mi żal kasy wydawać na pseudofachowców<<< Chodziło mi o to, że mam dobrego elektryka, który ma ostatnio mało "fuch". Prawda jest niestety taka, że w ostatnich czasach nawet dobrzy (i wielobranżowi :D) fachowcy nie narzekają na nadmiar zajęć :(. Na Górnym Śląsku byłoby mu blisko i moglibyście się sensownie w temacie wymiany całej instalacji (robił to u mnie w mieszkaniu) dogadać :). Facet ma wszelkie uprawnienia, a to w momencie wymiany instalacji może być ważne (oficjalne odbiory itp.).

Gość gość
autorko - weź sobie sama ten kontakt wymień jak to takie proste i przestań jęczeć.

Gość gość
Nie wiem jakie są "nowsze lepsze kontakty", ale pewnie tak. Stare wymieniał. Ale nienawidzi grzebać z prądem. Ja też umiem gniazdko wymienić :P

Gość gość
U mnie w domu każdy, bez względu na płeć, potrafi wymienić kontakt, uprasować, ugotować, zmienić koło itd

Gość gość
Jak facet nie potrafi kobiety porządnie w******* to też są fachowcy co się na tym znają nawet nie koniecznie muszą brać pieniądze

sama potrafię wymienić kontakt, nie potrzebuje do tego faceta ale owszem, on też umie to zrobić

Gość gość
kontakt w gniazdku? chyba gniazdo pradowe.Kontakt to ja moge miec ale w twoim gniazdku jesli masz ochote