Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjaktojest

Kto stosuje NPR? Bo mam pytanie

Polecane posty

Gość niewiemjaktojest

Nigdy nie mierzyłam temperatury ale czy któraś z was orientuje się jaka powinna być temperatura na początku ciąży? Chodzi o to że powinnam dostać dziś okres, jest to 33 dzień cyklu, test robiłam dzisiaj ale negatywny. Przed wczoraj, wczoraj oraz dzisiaj zmierzyłam temperature i wyszło mi 37,4. Czy to może oznaczać ciąże?

Gość gość
jednorazowy pomiar niczego nie oznacza, a o ciąży może świadczyć przynajmniej 15 wyższych temperatur

Gość niewiemjaktojest
Bo kiedyś coś mi się obiło o uszy, że temperatura spada jak nadchodzi okres a ja mam podwyższoną dlatego tak jakoś mi się skojarzyło że może jednak coś się udało, no ale test negatywny wiec staram sobie nie robić nadziei.

Gość gość
ale nie wiesz jaka jest normalna u Ciebie temperatura

Gość gość
No fakt tylko myślałam, że można to odnieść do normalnej temperatury ciała 36,6 to wtedy byłaby podwyższona - w każdym razie dzięki za wyjasnienie :)

Gość gość
nie, dlatego że w środku masz wyższą temperaturę- mimo wszystko, poza tym przed miesiączką też jest nieco wyższa i dopiero potem spada

temp która oznaczała by ciąże to 18 dni po domniemanym dniu owulacji najlepiej rano po obudzeniu byłaby podwyższona Ale podwyższona może oznaczać dla jednej kobiety 38 a dla drugiej 36,7 Ja mam np. cykle niskotemperaturowe i ciąże wskazywała tempka 36,8 ale nie ma co czekac bo wcześniej test już ci powie czy jesteś w ciąży

Gość gość
Tak dla pocieszenia, też robiłam test w dzień spodziewanej miesiączki i był negatywny, dwa dni później była delikatna kreska, a teraz usypia mój 9cio miesięczny syn :)