Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu osoby które chorują na depresję od dłuższego czasu?

Polecane posty

Gość gość

I nie pomogają im za bardzo psycholodzy itd? Ja już od jakiś 2 lat się zmagam z tym cholerstwem chociaż mam miesiące ,że jest lepiej ,ale też takie ,że gorzej i nie widzę w niczym motywacji, muszę się zmuszać do wszystkiego, żeby wyjść z domu, zjeść itd :( Terz mam taki okres i jest nie ciekawie przy tym muszę podjąć ważną życiową decyzję co do tego w jakim mieście zamieszkam... mam 26 lat. Od 2 lat się właśnie bardziej odizolowałam od ludzi, czuję się bezwartościowa choć często oni mi uświadamiają ,że się mylę, komplementują mnie itd, ale chociaż bym w to chciała uwierzyć to nie wierzę :( Jest tu ktoś z podobnym problemem?

Gość gość
terz?? ja pierdole, skoro siedzisz w chacie, to zajrzyj do slownika

Gość gość
Najwidoczniej trafiasz na beznadziejnych psychologow. Lepiej idz do psychiatry, nie do psychologa. Jesli Ci nie pomaga, to go zmien i tyle

Gość gość
miało być TERAZ. Literówka ,a nie bład ort ;)

Gość gość
Ja lecze sie 10 lat, z takim skutkiem jak twoj, w wiekszosci leczenie troche pomaga ale nie do konca, czesciej czuje sie zle niz dobrze. Koniec wakacji i jesien wyzwala depresje, tak samo wiec mam jak i ty w tym momencie nie czuje sie za dobrze. Nie zalozylem rodziny i nie zmieniam pracy gdyz licze sie z tym ze chorowac moge do konca zycia. Na pewno bedą lepsze chwile ale bedą tez nawroty takie jak mam teraz.

Gość gość
no 10 lat to bardzo dużo :( ja mam nadzieję ,że uda mi się tego w koncu wyjsc...właśnie czasem jest lepiej ,a czasem nie mam siły do życia, myśli samobojcze itd... Staram się radzic sobie z tym ,ale to jest takie trudne :( Nie zrozumie tego nikt kto nie ma depresji....

Gość gość
Na depresję składa się wiele czynników: **********aktywność fizyczna - bieganie bardzo pomaga - zwiększa krążenie - aktywność za dnia - nie siedzenie przed kompem większość czasu - a sen w nocy - wysypianie się - żywność -naturalna - polecam post dr Ewy Dąbrowskiej i TYLKO naturalne pełne biologiczne jedzenie a nie śmieciowe suplementy - na noc i rano pijcie melisę - poprawia samopoczucie i daje tzw. radość serca i pogodny nastrój - jedzcie nasiona - orzechy, słonecznik, pestki dyni zamiast chipsów - jogurt, kefiry robione w domu wg info ze stronki dr Jadwigi Kempisty - szklanka kefiru na noc przez 6 tygodni i macie rano energię wstać z łóżka - do tego niszczą pasożyty - filmiki dr Ewy Dąbrowskiej i dr Jadwigi Kempisty są na youtube - wiara w Boga - szczera spowiedź i codzienna Komunia Św. daje siłę na prawdziwą realizację siebie jako człowieka a nie wiara w w puste obietnice popkultury i informacji lansowanych w mediach, że jedynie wygląd się liczy TAKA PRAWDA

Gość gość
Te moje 10 lat leczenia to teraz taka depresja przewlekla nazywa sie Dystymia, tak to fachowo nazywają, moze i wyjdziesz z tego ale zdaniem lekarza 70 procent chorych ma nawroty od kilku do kilkudziesieciu w ciagu calego zycia. Zycze ci jak najlepiej, ja juz zludzen co do siebie nie mam.

Gość gość
- i bardzo ważna rzecz - słońce !!! - opalanie się aby mogły się wytworzyć wit. D (która jest hormonem i bierze udział w ponad 200 przemian w organizmie) i wytwarzają się inne substancje konieczne do dobrego samopoczucia i naszej żywotnej energii - oczywiście opalamy się z umiarem i bez filtrów (są rakotwórcze) - w zimie należy jeść więcej masła, w którym jest naturalna wit.D a nie sztuczne margaryny (tłuszcze trans są rakotwórcze) - pijcie soki warzywne z sokowirówki łączcie: burak, marchew, pietruszka, seler, pęczek pietruszki, pęczek koperku - daje prawdziwą bombę witaminową a nie sztuczne soki z kartonu Cechą charakterystyczną depresji jest brak aktywności, która pogłębia depresję.

Gość gość
Przez pewien czas (kilka miesięcy) rzeczywiście udało mi się jakoś przemóc i zdrowo jadłam, ćwiczyłam, zmuszałam się żeby gdzieś wychodzić, spotykać się z ludźmi , więcej pracować nad soba i było lepiej , ale znowu wróciło to co było wcześniej niestety :( Chociaż idealnie wtedy tez nie było nawet jak wzięłam się za siebie ,ale lepiej niż teraz...

Gość gość
a teraz mam kolejny dołek, muszę się zmuszać nawet do tego żeby jesc bo nie odczuwam za bardzo głodu, siedze wiekszość czasu w domu, dużo wysiłku mnie kosztuje żeby nawet zmusić się do przyjemności typu wyjscie na zakupy bo NIC mi się nie chce :( chce mi się tylko siedzieć przed laptopem w swoim pokoju, wiem ,że nie jest to zbyt normalne ... przez depresję zawaliłam studia, teraz nadal studiuję ,ale straciłam dużo czasu