Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile płacicie za obiad w restauracji?

Polecane posty

Gość gość

Ile płacicie za obiad w restauracji? Ale chodzi mi o restaurację, a nie o pizzerię czy budę z kebabem. My średnio płacimy 70 zł za osobę i ponoć to strasznie dużo. Mieszkam w mieście ok 70 tys ludzi.

Gość gość
70 zł za dwie osoby, studenci. Ale to rzadko, zwykle w jakiś fast foodach 40 zł płacimy. Na ogół gotujemy w domu.

Gość gość
Omg strasznie dużo... my za dwa dania tyle płacimy + coś do picia.

Gość gość
oczywiście,że dużo...no,ale jak cię stać,to w czym problem? dla mnie ok by było ok.30 zł,na tyle mnie stać ;)

Gość gość
My byliśmy miesiąc temu u znajomych pod Warszawą to zapłaciliśmy oboje po 6 zł za przystawkę ja 19 zł za makaron z mięsem jako drugie danie mąż 9 zł za gulaszową i 12 zł za drugie danie 10 pierogów z mięsem na deser oboje po 12 zł za lody do tego do picia ja 10 zł za wino, mąż 6 zł za piwo łącznie daje ja 6+19+12+10 daje 47 zł, mąż 6+9+12+12+6 daje 45zł Wyszliśmy tak najedzeni, że ruszyć się nie mogliśmy :) Byliśmy tutaj http://birimbo.pl/index.php

Gość gość
zalezy , jaka restauracja. Srednio 50-100/os, staram sie nie jesc, bo szkoda kasy, a jedzenie i tak wole domowe

Gość gość
autorka. No my te 70 właśnie płacimy za przystawkę, 2 dania i deser plus coś do picia, więc wydaje mi się, że to dużo nie jest. Nie wiem jak ktoś się mieści w 70 zł za 2 osoby? Chyba, że tylko 2 danie bierzecie? Bo znajomi mi powiedzieli, że przepłacam, ale jak patrzę po cenach w knajpach, to właśnie 2 daniowy obiad z deserem tyle standardowo wychodzi. My najczęściej chodzimy do Sekretu w Pruszkowie, a tam bruchetta kosztuje 10 zł, a w linku dodanym prze gościa wyżej widzę po 3/6 zł... To tutaj jakbyśmy poszli to może też byśmy się mieścili w 50zł za osobę, ale opcji zmieszczenia się w 30 zł od osoby nie ma nigdzie.

Gość gośćop
Różnie, jednak najczęściej spokojnie mieścimy się w 100zł na naszą trójkę (ja, mąż, syn 8lat).

Gość gość
80-150 zł

Gość gość
100-200 zł za dwie osoby, zależy od restauracji, od tego co zamówimy, czy i jakie weźmiemy wino...

Gość gość
autorka. No właśnie piszcie co zamawiacie. Bo my na ogół jakąś przystawkę, potem zupa, drugie i deser. Do obiadu wino, do deseru kawa. Jestem ciekawa co zamawiają osoby które piszą, że płacą 30zł

Gość gość
Ja sie staram tak do 30 zl za osobe placic, tzn jedno danie ale do syta+ sok/ kawa. Tylko ze my rzadko wychodzimy i raczej to nie jest obiad ale np kokacja.

Gość gość
24zł/os drugie danie, napój i deser

Gość prowincja
mieszkam w małym miasteczku 20 tys. jest tu restauracja gdzie obiady dnia są za 13,90 zupa i drugie danie przepyszne, zawsze dają ze 2-3 surówki smaczne ale to obiad dnia i trzeba zamówić taki jak wypada w dany dzień to najtańsza i najlepsza propozycja w miasteczku i wiele osób je tam i zamawia na wynos restauracja przyzwoita jeśli chodzi o obsługe i wystrój bardzo fajna w innych restauracjach za danie płaci się 25-35 zł też chodzę z mężem i jestesmy zadowoleni czasem w niedzielę po prostu nie gotuję i idziemy sobie płacimy z napojami 70-100 zł uważam że to nie jest drogo, na prowincji jest tanio po prostu

Gość gość
miasto 100tys ludzi, restauracja moim zdaniem na dobrym poziomie, jest oczywiście tam pizza ale i wyszukanych dań nie brakuje. płacimy ok 60zł za dobry obiad- ostatnio na początek 2 mrożone kawy, dla mnie sałatka plus placek czosnkowy z serem, mąż pizza 30cm średnica, 10 sztuk pierogów ruskich, 2 sosy czosnkowe, dla mnie niegazowana woda, mąż cola, po gałce lodów z bitą smietaną na deser. Restauracja ma ogrom klientów, pyszne dania i ceny ok. 70zł za osobę to strasznie dużo

Gość gość
ja bylam w gdyni w www.mariaszek-gdynia.pl i kolacja nie wyniosla mnie duzo przystawka, danie i deser i cena naprawde spoko :) poza tym dania pyszne, wiadomo rybka morska najlepsza:)