Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szłam z dzieckiem koło żebrających rumunów i dałyśmy

Polecane posty

Gość gość

im 2 złote. Jak wracałam to wiecie co zobaczyłam? Dziecko dalej żebrało a ta jego matka poszła w bloki sobie zapalić. Toż to dziecko głodne pewnie chodzi, a ona 12 złoty na fajki marnuje. Oj taką miała ochotę wytargać ją za kudły, mówię wam, ma szczęście że z dzieckiem byłam.

Gość gość
sama jej sfinansowalas te fajki

Gość gość
masz nauczę nie dawaj więcej, kiedyś cyganka do mnie podeszła z dzieckiem na ręku że jest dziecko głodne no to zaproponowałam tam jest cukiernia to kupie pani chleb czy jakieś bułki a wiecie co ona na to BUŁKĘ TO SOBIE W D**E WSADŹ JA CHCE PIENIĄDZE . Od tej pory jak ktoś mnie zaczepia to proponuje że kupie chleb tylko raz taki pan skorzystał, poszliśmy do marketu wziełam jakiś dobry chlebek a on że nie ten tamten jest o 50 gr tańszy kupiłam mu jakąś magaryne i konserwę też wybierał najtańsze takie naprawde dziadoskie , nie chciał innych. Wróciłam do domu i się poryczałam takie czasu szok to nie był zionący alkoholem żul był bardzo skromnie ale czysto ubrany

Gość gość
A ja daje. Czy sobie za to kupia bułkę czy fajki mnie nie obchodzi.

Gość gość
Ale przeciez one nie sa glodne, wieczorem wracaja do wypasionych chat, oczywiscie wyzebrana kase oddaja glowie klanu

Gość gość
Gdyby ta rumunka wróciła z żebrów z bułką zamiast pieniędzy, to "opiekun" wsadziłby jej tę bułkę ... wiesz gdzie. Rumuni to mafia żebracza. A ja całkiem często kupuję chleb ludziom którzy chcą 50 gr. Zazwyczaj zamiast dać te 50 gr, wydaję ok 8-10 zł. Ale do ręki nawet grosza nie dam.

Gość gość
są żebracy którym się nie chce d**y ruszyć do roboty i są tacy którzy naprawdę potrzebują pomocy, myślę że c****erwsi swoim pasożytniczym zachowaniem szkodzą tym którym naprawdę powinno się pomagać

Gość gość
a ja wam powiem, ze zle robicie, ze kupujecie im zarcie. Mam takich zebraczkow na osiedlu, ktorzy od rana stoja juz z puszka piwa, przez caly dzien koluja kase na nastepne puszki, a wieczorem, kiedy sa juz glodni siadaja przed sklepem i ludzie im kupuja zarcie, myslac, ze robia dobry uczynek. Gowno robicie, wrecz sprawiacie, ze oni nigdy nie wezma sie do roboty, bo po co, skoro ludzie nakarmia, na noc ida do noclegowni i nie musza pracowac. Wy tak naprawde nie chcecie im pomoc, tylko chcecie sie dobrze poczuc sami dla siebie.

Gość gość
Choćby był najgorszym żulem - jeśli prosi o chleb, masz się z nim chlebem podzielić. Proszę pani ostatniej łajzy niemytej - pewnie jeszcze do kościoła chodzisz ścierko.

Gość gość
Bo wody i chleba odmówić NIE WOLNO nikomu!

Gość gość
gość dziś Miałam podobną sytuacją w autobusie usiadł starszy pan spytał czy mam coś do jedzenia bo jest głodny niestety nie miałam ale miałam drobne w kieszenie jakieś 2 zł i groszami dałam mu je a on!!!!! -dwa złote tak mało co ja za to kupie, ja na to bułke a on- a co suchą bułkę mam jeść :0 ja na to wiem pan na bułkę panu dałam ale na szynkę to niech pan sam zarobi, ludzie w autobusie pokładali się ze śmiechu

Gość gość
ja cyganom,rumunom nikomu nie daję jak chcecie coś dać dajcie jedzenie itp ja ostatnio starszej pani kupiłam coś do jedzenia i była wdzięczna a jak widzę rumuna "daj 10 groszy" to mam ochotę pier...

Gość gość
gość -> zazdrościsz im łatwego chleba? Zamieszkaj i ty w noclegowni i żebraj pod sklepem. Co za podłe ścierwo! Tfu!

Gość gość
była kiedyś wręcz taka kampania że te dzieci są zmuszane do żebractwa matki czasem też by spełniać zachcianki ich panów i władców [wóda, fajki] i dając im pieniądze wspierasz ten proceder. jeśli chcesz już pomóc komuś to dawaj datki na jakieś akcje ogólnospołeczne czy fundacje.

Gość gość
Zgadzam się dlatego proponuje kupno chleba jak ktoś jest naprawdę głodny to skorzysta a czy to żul czy biedny człowiek któremu się noga powineła to mało dla mnie istotne

Gość gość
Mozna jeszcze dyskutować o bezdomnych pijaczkach itp., ale w momencie gdy żebrze dziecko (bez względu na karnację) to zawsze jest to wykorzystanie nieletniego i kwalifikuje się do wezwania służb - dla dobra dziecka. Nieważne, czy ono naprawdę jest biedne czy nie.

Gość gość
nigdy nie daje kasy ani jedzenia cyganom, zulom czy bezdomnym - sa glodni niech ida na darmowe obiady do Caritasu czy pogrzebia w smietnikach jak freeganie. Wole dac kase na operacje dziecka czy schronisko dla zwierzat.