Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda199287

Długo czekaliście na mieszkanie z miasta?

Polecane posty

Gość Jagoda199287

Witam,zastanawiam się czy jest sens złożyć papiery na mieszkanie z miasta... Dowiedziałam się,że do końca roku się składa, a w lutym jest decyzja . Obecnie wynajmuję, płacimy sporo, bo ok 750zł i jest to dla naszego budżetu duże obciążenie. Czy normalny,szary człowiek ma wogóle szansę dostać takie mieszkanie ? Czy tutaj też działa system zwany '' po znajomości'' ? Bardzo mnie denerwuje fakt,że patologia, która nie płaci czynszu zostaje eksmitowana do nowych budownictw, mają wyremontowane mieszkania, platikowe okna,kafelki, panele, a człowiek który uczciwie zarabia, chcę płacic, nie dosć,że czeka 10 lat , to w ostateczności dostanie rozlatującą się ruinę, na którą potrzebna jest fortuna żeby toto doprowadzić do porządku !

Gość gość
W mieszkaniowce nie ma nic po znajomosci, bo ten akurat dzial jest kontrolowany szczegolnie dokladnie. Jesli spelniasz warunki, mieszkanie dostaniesz, ale kiedy, to zalezy od twojego miasta. U nas czeka sie okolo 3-4 lata.

Gość gość
Znajomy skorzystał z programu „Mieszkanie dla Młodych”. Udało mu się kupić w końcu swoje mieszkanie i poleca ten program każdemu znajomemu. Zajrzyj na MdM mieszkaniedlamlodych.com.