Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż chyba nie jest gotowy na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Proszę o poradę. Bardzo chciałabym zostać mamą. Niestety mój mąż nie porusza tego tematu... Zastanawiam się, czy nie powiedzieć mu o tym, tylko trochę boję się jego reakcji. Tzn. wiem, że on kiedyś chciałby zostać ojcem, ale wydaje mi się, że na pewno jeszcze nie teraz. Chciałabym żeby któregoś dnia sam z siebie powiedział, że chciałby mieć ze mną dziecko, ale obawiam się, że długo będę na to czekała... Proszę o jakieś porady i proszę napiszcie jak było w Waszym przypadku gdy podejmowaliście decyzję o dziecku, była to Wasza inicjatywa i jak Wasi mężowie na to zareagowali, czy może to właśnie Wasi partnerzy namawiali Was na dziecko?

Gość gość
ile macie lat?

Gość gość
Nie ma nic gorszego niz zrobic sobie dziecko z facetem ktory tego nie chce. Ostatni krzyk mody to odmawianie slubu kobietom co lapia na brzuch. uwazam ze to sluszne postepowanie. Dziecko to zywy czlowiek ma prawo do obojga rodzicow ktorzy go chca. Nie moze byc narzedziem do lapania faceta i ciagniecia go na sile do oltarza.

Gość gość
17:33 jestem tego samego zdania, ale nie należę do tych, które złapały męża na brzuch. Dlatego zastanawiam się czy czekać aż mąż sam wyjdzie z inicjatywą, czy powiedzieć prosto z mostu, że chcę mieć z nim dziecko. Obawiam się tylko, że on mógłby się zgodzić ze względu na mnie, chociaż sam nie byłby do tego przekonany. 17:32 ja 25 mąż 27

Gość gość
Jak wyszedl sam z inicjatywa do slubu to wyjdzie sam z inicjatywa do dziecka. Jak zauwazy ze chcesz go zlapac to pojdzie do innej. Faceci nie lubia byc lapani.

Gość gość
daj chłopakowi spokój! niech sobie pozyje na luzie. dziecko to abcolutny koniec dla faceta ,jeszcze do tego tak młodego. prosze ciebie w jego imieniu nie marnuj mu życia i nawet nie zapodawaj mu tak ciążkich tematów.

Gość gość
Powiedzcie mi jak można złapać męża na dziecko? Do czego to dochodzi w dzisiejszym świecie....

Gość gość
no co ty z księzyca spadłas?????

Gość gość
Gościu 17:46 zgadzam się!!! Żona złapała męża na dziecko, śmiechu warte!

Gość gość
Po prostu porozmawiaj z nim co myśli na ten temat, czy chciałby zostać ojcem, kiedy itp. Przeprowadź taką luźną rozmowę :)

Gość gość
Dobrze robia ci ktorzy sie nie zenia jak ich baba probuje zlapac na brzuch.

Gość gość
17:50 z jak się ma do tego tematu łapanie faceta na brzuch? Odpowiedź brzmi nijak. A Ty autorko porozmawiaj z mężem i dowiedz się jakie jest jego stanowisko w tej sprawie. Dziwne, że przed ślubem o tym nie rozmawialiście.

Gość gośćdd
A ja bym zapytała go tak okrężnie, nie wprost. Albo na przykładzie (jeśli umiesz ściemniać): "a wiesz, moja koleżanka miała ostatnio taki problem..." I tu bach o sobie, co na serduchu leży.

Gość gość
To ja autorka. Jakbym chciała złapać faceta na dziecko, to już dawno bym to zrobiła, tak samo jakbym chciała zajść w ciążę bez wiedzy męża. Chcę żeby była to nasza wspólna decyzja. Dlatego chciałam poradzić się czy z nim porozmawiać na ten temat i w jaki sposób czy czekać aż sam poruszy ten temat.

Gość gość
A jak go zmusilas do slubu bez brzucha?

Gość gość
18:03 jeśli Ty musisz faceta łapac na brzuch, to nie znaczy, że inne kobiety są w takiej samej sytuacji. Po prostu niektóre kobiety mają takie szczęście, że faceci żenią się z nimi z miłości. Współczuję Tobie, że nikt Ciebie nie chce.

Gość gość
Dziewczyno przenieś się na typowe forum dla kobiet w ciąży itp, bo tutaj za dużo gimbusów siedzi i innych frajerów.

Gość gość
co to za głupia moda teraz z tymi dziecmi. wściekły się te baby czy co...?

Gość gość
Po prostu podpytaj męża jakie ma plany dotyczące Waszej wspólnej przyszłości, między czasie podpytaj o dzieci, tak czysto teoretycznie. Tylko nie wylewaj kawy na ławę, że chcesz dziecko teraz i już, najpierw podpytaj dyskretnie, może również chce zostać ojcem w niedalekiej przyszłości, tylko faceci są mało wylewni i sami z siebie rzadko poruszają takie tematy.

Gość gość
Kazda chce zlapac frajera i zapewnic sobie alimenty

Gość gość
Jaka mada? Na dzieci? Teraz rodzi się tak mało dzieci, a Wy z jakąś moda wyskakujecie. chyba moda jest, ale na nie posiadanie potomstwa.

Gość gość
Kazda chce zlapac frajera i zapewnic sobie alimenty x Jeśli Twoja matka tak złapała Twojego ojca, to nie znaczy, że każda tak myśli. Alimenty? Błagam Cię, nie każdy żyje w takiej nędzy jak Ty.

Gość gość
No i dobrze. Kto potem prace tym dzieciom da jak dorosna. I tak bezrobocie rosnie.

Byliście zbyt długo narzeczeństwem. Chyba ze siedem lub pięć lat. Teraz możesz go tylko oszukać i dać światu coś czego nawet i on by się po sobie nie spodziewał.

Gość gość
gosc18.25 a jaki twoja matka zlapala twojego ojca?

Gość gość
Jak go oszuka to powinien ja w tej ciazy zostawic i odejsc.

Gość gość
A ja znam przypadki gdy to faceci łapią kobiety na dziecko. Prawda jest taka, że faceci w większości przypadków chcą mieć dzieci, tylko mówienie o takich rzeczach często przychodzi im z trudem. Porozmawiaj z mężem i dowiesz się jakie jest jego stanowisko w tej sprawie.

Gość gość
To ja autorka. Widzę, że mój temat rozwinął się w jakimś dziwnym kierunku i nie wiem jak on się ma do łapania faceta na dziecko. Dziękuję innym za porady, porozmawiam z mężem i na pewno nie zamierzam namawiać go do czegoś czego nie chce. Żegnam i pozdrawiam tych, którzy chcieli mi coś poradzić.

Gość gość
co za błazny na tym forum. Idźcie gdzie indziej wylewać swoje żale wstrętne, brzydkie frustratki, których nikt nie chce

Gość gość
Baby ktore lapia na brzuch powinny byc wyrzucane na ulece.