Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lillliiia

Co ja mogę, że mi się stare imiona podobają?

Polecane posty

Gość lillliiia

Nie dla Mnie Lena, Amelia, Maja, Szymon, Filip czy Wiktor. Nie lubię też amerykańskich i przesadnie nowoczesnych imion. Podobają mi się stare klasyczne imiona typu Leon, Antoni, Adela, Maria. Mąż stuka się po głowie i twierdzi, że sto razy bardziej wolałby wołać na syna Xawier niż Antoś albo Leoś. Powiedział, że jak będzie córka, to wolałby Nikolę lub Wanessę niż Adelę, że mam skończyć ośmieszać siebie i dziecko:-( Wiem, że problem, że nie możemy się dogadać w kwestii imienia dla dziecka, to żaden problem i, żeby ludzie mieli tylko takie problemy, ale zauważyłam, że ludzie często negatywnie reagują na stare imiona. Kiedyś siedziałam w parku, obok mnie siedziały 2 kobiety i nabijały się z matki, która wołała syna: Franek. To naprawdę takie śmieszne?

Gość gość
Adela to straszne imię. Zbyt twarde. Znajdz coś ładniejszego np Aniela.

Gość gość
Przejrzyjcie razem spis imion. Napewno znajdzie sie takie ktore zaakceptujecie oboje. Ja tez lubie stare imiona, moj mąż za to ich nie lubi. Szukalismy dlugo kompromisu ale sie udalo. Bezsensu nazywac dziecko imieniem ktore nie podoba sie któremuś z rodziców.

no widzisz, to ja raczej slysze, jak sie nabijaja z vanessy czy xawiera, a nie z franka czy marysi. mozna wybrac imie "ze srodka", ani nowoczesne anie stare typu agnieszka, marta czy piotr albo michal.

Gość gość
Szymon to mój pradziadek miał na imię, więc nie jest jakieś nowoczesne. Osobiście wolałabym mieć na imię Maria niż Vanessa ;)