Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem zła matka moje dzieci nie zawsze są grzeczne ...

Polecane posty

Gość gość

Jak tylko idę do rodziców to moje dzieci są takie niegrzeczne ze mi wstyd . Nie myślałam że powiem tak na moje dzieci . ... u rodziców nie ma zabawek . Nie ma komputera . Nie ma bajek . Ciągle tylko widzę ze mama by chciała żeby siedzieli grzecznie na krzesłach i nic nie robili ... jednym słowem nudzą się tam .. ciągle słyszę żeby tego nie robili a to tamtego ...a to a tamto . Potem słyszę ze moje dzieci są niegrzeczne ... ale one się tam nudzą . czy kiedyś było Wam wstyd za własne dzieci ? Zaczynam zarzucać sobie ze to ja źle je wychowuje...

Nie dziwie się skoro dzieci się nudzą i muszą siedzieć w jednym miejscy, nie ruszać się, nie dotykać. I trochę dziwi mnie podejście dziadków. U moich rodziców dzieci mają i zabawki, i mogą bajki oglądać, i moja mama się z nimi pobawi, porysuje, pobuduja z klocków itp

Gość gość
dziwisz sie dzieciom, czym maja sie zajac? moje dzieci (3 i 6lat) u moich rodzicow maja klocki, puzzle, kolorowanki, kuchenke i garnki, duzo zabawek i nigdy sie tam nie nudza.

Gość gość
Autorka - ja się może i nie dziwie ale cała rodzina i rodzice patrzą na mnie jak na najgorsza matkę pod słońcem. Zazwyczaj zabieram dzieci i po godzinie jestem juz w domu .... zaczynam myśleć ze te wizyty są bezsensu ...

Może po prostu ogranicz wizyty do minimum lub z nich zrezygnuj, a na pytanie rodziców dlaczego ich nie odwiedzasz odpowiedz, że skoro twierdzą że dzieci są niegrzeczne to nie widzisz sensu tych wizyt. I nie Ty jesteś zła matka tylko podejście dziadków jest Co najmniej dziwne.

Może po prostu ogranicz wizyty do minimum lub z nich zrezygnuj, a na pytanie rodziców dlaczego ich nie odwiedzasz odpowiedz, że skoro twierdzą że dzieci są niegrzeczne to nie widzisz sensu tych wizyt. I nie Ty jesteś zła matka tylko podejście dziadków jest Co najmniej dziwne.

Dzieci mają być dziećmi, mają prawo poszaleć, bawić się itd. Twoja mama ( bez urazy) próbuje z nich chyba zrobić dorosłych. I tylko sobie zaszkodzi, bo dzieci będą miały nie fajne kontakty z dziadkami, nie będą chciały ich odwiedzać, bo wizyta będzie im się kojarzyła z nuda, zwracanie uwagi

Gość gość
Albo bierz im kilka ulubionych zabawek, będą miały zajęcie. Mój chrześniak zawsze przyjeżdza do dziadków ze swoim ulubionym lego, jego siostra z jakaś kolorowanką czy barbie i mimo że w domu na co dzień nie ma dzieci i zabawek to mają jakieś zajęcie. A dorosłym powiedz, że dzieci to nie kukiełki że się posadzi na krześle i będą 3 godziny siedziały cicho i spokojnie. Przywilejem dzieciństwa są zabawa, śmiech i ciągłe bycie w ruchu, a jak tego nie rozumieją to ich problem.