Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w 5 tygodniu ciazy lekarz zalozy karte ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Bylam juz u lekarza w dniu spodziewanej miesiaczki a to dlatego ze testy wychodzily mi pozytywne. Lekarz kazal przyjsc w nastepnym tygodniu bo nic nie bylo jeszcze widac. Czy przy nastepnej wizycie zalozy mi juz karte? Chcialabym zeby wystawil mi juz zwolnienie bo pracuje w szkodliwych warunkach. Jak myslicie bedzie juz cos widac?

wątpię, średnio najczęściej serce widać w 8tc. Niektórzy lekarze jeszcze dłużej zwlekają.

Gość gość
U mnie w 7 tc juz zalozyl karte

u mnie też zaraz po 7tc, ale jeszcze w 6 nic nie było widać

Gość gość
ja kartę miałam już założoną w 4 tc. ale taką kartonikową, dla mnie, bo byłam prywatnie.

Gość gość
W 8 tygodniu mi założyła lekarka. Wczesniej bylam na wizycie w 5 i powiedziala że założy dopiero na kolejnej wizycie.

Gość gość
karty pewnie nie założy ale jak potwierdzi ciąże to na pewnie zwolnenie dostaniesz bez karty.

Gość gość
mi załozyła w 21 tc bo tak pozno trafiłam ;/

Gość gość
u mnie w 6tc

Gość gość
U mnie tez w 6 tc

Gość gość
A u mnie zalozyl w 3 tyg. I n usg znalazl biala plamkę na czarnym tle i odrazu dostalam zwolnienie i mialam zalozona kartę , ale bylam prywatnie wiec to pewnie tez ma znaczenie

Gość gość
W 3 tygodniu ciąży to Ty nawet nie mogłaś wiedzieć, że jesteś :D

Gość gość
mi założył w 6 tc i położna z rejestracji byla zdziwiona., że tak wcześnie. ale może założył mi już, bo właśnie też od razu (była to moja pierwsza wizyta) wystawił mi l4 ze względu na szkodliwe warunki. zresztą jak tylko wyszedł mi pozytywny test to zanim poszłam do gina to posżłam do lekarki rodzinnej, powiedziałam jak jest i dostałam l4 (ale takie normalne na 80%). żebym nie ryzykowała. jak Ci gin nie wypisze od razu (a jesli warunki masz naprawdę szkodliwe to powinien, jak nie, to jest głupi i lepiej zmień lekarza) to może też idź do internisty??

Gość gość
A tak sie zlozylo ze wiedzialam bo zrobilam test w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedl pozytywny,następnego dnia bylam u lekarza który to potwierdzil,aczkolwiek ozajmil mi ze przy tak wczesnej ciąży jeszcze wszystko moze sie zdarzyc

Gość gość
Np.praca przy substancjach chemicznych

Gość gość
Pracuje przy foliach, gdzie pelno jest smierdzacego kleju,dostaje uczulenia jesli trafie na inny papier. Poza tym dzwigam dziennie po 30 skrzynek( pelnych nie pustych). W srode mam wizyte u innego lekarza. Ale czy mozna tak czesto robic usg dopochwowe? Nic sie nie naruszy?

Gość gość
I jeszcze poszlam dzisiaj na bHCG . czy jesli wynik wyjdzie pozytywny dostane l4 ale 100%?

Moja znajoma pracowała na trzy zmianie przy produkcji - trochę dźwigania, trochę stania przy taśmie, do tego wdychanie farb i klejów. Poszła na l4 od razu. I myślę że dobrze.

Gość gość
Chce wziac l4 naprawde bo sie boje. W pierwszej ciazy pracowalam do 4 miesiaca. Nadal uwazam ze ciaza to nie choroba,ale teraz pracuje gdzie indziej i juz raz poronilam w tym zakladzie. Mam nadzieje ze wszystko sie w srode wyjasni. Jeszcze dzisiaj i jutro przezyc druga zmiane:\

Gość gość
ja miałam załążoną w 5 tyg ale już wtedy na wizyte miałam zrobioną bete z której wynikała ciążą tylko w mojej sytuacji była to ciążą zagrożona i może dlatego bo zaraz dostałam L4 i leżenie w domu oraz leki na podtrzymanie.

Gość gość
ja jak myślałąm że jestem w ciąży test w dniu @ słaba kreska druga poszłam na bete z pracy wziełam wolne bo też bałam się poronić zaraz do lekarza wyjaśniłem moją sytuacje i sama doktorka nakazałą leżeć do tego leki na podtrzymanie i L4 więc jeśli możesz to wejz wolne w pracy ja wolalam dmuchać na zimne i się udało szczęsliwie donosić do 38 tyg

Gość gość
musisz dostaćL4 jeśli prace masz fizyczną a do tego poroniłaś jeśli nie da Ci ten lekarz to idź gdzie indziej nie ryzykuj bo nie warto!

Gość gość
co ty się im tłumaczysz. idz na L4

Gość gość
Wynik z bety bede miala juz dzisiaj,ale chyba musze powtorzyc za 2 dni prawda?

Gość gość
Jutro bede cisnac lekarke o l4:) mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku:)

Gość gość
U mnie lekarze zakładają kartę dopiero jak stwierdzą żywą ciąże (czyli zobaczą na usg serce). Z samego wyniku bety nie zakładają.

moj lekarz tez zaklada z zywym plodem ale L4 dostalam od razu w 5 tyg bo tez prace mam w szkodliwych warunkach..